В ОБСЄ розкритикували Україну за видворення проросійських пропагандистів
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОБСЄ розкритикували Україну за видворення проросійських пропагандистів

В ОБСЄ розкритикували Україну за видворення проросійських пропагандистів
Джерело:  online.ua

В ОБСЄ занепокоєні почастішанням випадків висилки з України іноземних журналістів, зокрема, проросійських пропагандистів.

Про це йдеться в тексті листа, який представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Арлем Дезір направив міністру закордонних справ України Павлу Климкіну, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: З України видворили іноземних журналістів: працювали по обидва боки війни на Донбасі

Дезір підкреслив, що примусова висилка, - "надмірні і турбуючі заходи", а також закликав український уряд утриматися від "непотрібних" обмежень роботи іноземних журналістів.

Зокрема, він акцентував увагу на випадку з журналісткою "Першого" каналу Ганною Курбатовою, яка практикувала маніпулювання суспільно значущою інформацією, двома іспанськими журналістами, які звинувачували ЗСУ в обстрілі мирного населення Донбасу, а також Марією Князєвою, яка використовувала інформацію про роботу влади і структур України для створення тенденційних сюжетів телеканалів "Росія-24" і "Росія-1".

Як повідомляв ONLINE.UA, Ганні Курбатовій заборонили в'їзд на територію України терміном на три роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?