В окупованих Олешках є загиблі внаслідок підриву Росією ГЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

В окупованих Олешках є загиблі внаслідок підриву Росією ГЕС

В окупованих Олешках є загиблі внаслідок підриву Росією ГЕС
Джерело:  online.ua

Станом на вечір 7 червня відомо про щонайменше трьох загиблих від повені в тимчасово окупованих Олешках у Херсонській області після підриву армією РФ Каховської ГЕС. Про це повідомив мер міста Євген Рищук.

Джерело: Євген РищукРадіо Свобода  з посиланням на керівницю Олешківсьої МВА Тетяну Гасаненко

В окупованих Олешках від повені загинули цивільні

На жаль, є перші повідомлення про загиблих від повені, - повідомив Рищук.

Пізніше він розповів журналістам, що йдеться про 3 людей.

Мер міста також додав, що надвечір солдати РФ почали евакуювати людей з дахів.

Згідно з даними Євгена Рищука, станом на вечір 7 червня Олешки затоплені на 90%, а рівень води на деяких вулицях сягає трьох метрів.

Очільниця Олешківсьої МВА Тетяна Гасаненко повідомила, що евакуюватися з міста самостійно наразі неможливо − російські загарбники забороняють це робити. Натомість окупанти пропонують цивільним їхати тільки до Краснодарського краю РФ.

Навіщо Путін віддав наказ підірвати Каховську ГЕС

Українські та іноземні аналітики припускають, що підривом Каховської ГЕС російський диктатор Володимир Путіна намагався відтермінувати початок контрнаступу ЗСУ.

За словами командувача Об’єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва, насправді це не зможе завадити руху наших військ, оскільки командування передбачало такі дії ворога.

Навпаки, солдати РФ також будуть змушені відступити, оскільки перша лінії оборони та мінні поля, які ворог побудував, затоплені.

Тому новий план очільника Кремля, який мав на меті зупинити контрнаступ ЗСУ, провалився.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?