В окупованому РФ Маріуполі люди вмирають через брак ліків
Категорія
Україна
Дата публікації

В окупованому РФ Маріуполі люди вмирають через брак ліків

В окупованому РФ Маріуполі люди вмирають через брак ліків
Джерело:  online.ua

За словами мера Маріуполя Вадима Бойченка, жителі окупованого РФ міста вмирають від нестачі ліків, зафіксовано серйозний дефіцит препаратів для онкохворих, людей із діабетом, туберкульозом та проблемами з щитовидною залозою.

Джерело: Телеграм-канал Маріупольської міської ради

У Маріуполі люди помирають через дефіцит ліків

Як стверджує чинний мер міста, люди із вищезгаданими хворобами перебувають у зоні ризику і не можуть чекати, коли російські загарбники привезуть медикаменти. Їхнє життя під загрозою.

Понад 2 місяці солдати РФ та їхні поплічники, самопроголошена влада Маріуполя, блокують нормальний доступ жителів до питної води, достатньої кількості їжі та медикаментів.

Бойченко звернув увагу на те, що мешканців Маріуполя фактично штовхають на виживання.

Фото - скриншот

Вчора здоровому спортсмену – 2 метри на зріст та 120 кг ваги – ампутували дві ноги. Чому? Після пережитого стресу через воєнні дії у нього стався інсуліновий криз. Через відсутність у місті необхідних медикаментів та належного медичного супроводу він став людиною з інвалідністю. І це не поодинокий випадок. Замість якісного лікування з препаратами – ампутація кінцівок. "Швидкі рішення", які калічать та вбивають маріупольців, - наголосив Бойченко.

Мер міста закликає міжнародну спільноту надати оцінку гуманітарній катастрофі у Маріуполі та геноциду жителів міста. Політик просить зробити все можливе, щоб організувати допомогу маріупольцям.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?