В ООН очікують особисту участь Зеленського на засіданні Ради Безпеки — The Guardian
Категорія
Світ
Дата публікації

В ООН очікують особисту участь Зеленського на засіданні Ради Безпеки — The Guardian

В ООН очікують особисту участь Зеленського на засіданні Ради Безпеки — The Guardian
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський, як очікується, візьме участь у щорічній серії виступів світових лідерів в ООН та у засіданні Ради Безпеки ООН щодо війни проти України. Засідання заплановане на 20 вересня.

Джерело:  The Guardian

Зеленський прибуде до Нью-Йорка на засідання РБ ООН

Представник Албанії в ООН Феріт Ходжа повідомив журналістам, що очікується особиста участь Зеленського у призначеному на 20 вересня засіданні Ради Безпеки ООН, яке буде присвячене війні Росії проти України.

Також він, ймовірно, виступить перед Генеральною Асамблеєю ООН (серія виступів світових лідерів в ООН розпочнеться 18 вересня).

Можу майже підтвердити, хоча від мене це не залежить, що президент Зеленський буде присутній у Нью-Йорку. Це буде його перший візит до міста, до ООН (під час війни. - Ред.), і перша участь у засіданні Раді безпеки ООН, - сказав Ходжа

Заява представника Албанії обумовлена тим, що саме Албанія у вересні виконує функції голови Ради безпеки ООН.

Що відомо про просування української формули миру на міжнародній арені

Нещодавно інсайдери агенції Bloomberg повідомили, що український лідер Володимир Зеленський може приїхати до Нью-Йорка у вересні для участі в заходах тижня високого рівня Генеральної асамблеї ООН.

За словами журналістів, під час заходів тижня високого рівня Генасамблеї ООН глава держави може особисто представити "формулу миру" – план із десяти пунктів, який має на меті завершити повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Якщо Росія буде пручатися нашій формулі миру, ви побачите, що вона хоче лише війни, — наголосив раніше Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?