В ООН заявили про шокуючу кількість постраждалих внаслідок підриву армією Каховської ГЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

В ООН заявили про шокуючу кількість постраждалих внаслідок підриву армією Каховської ГЕС

В ООН заявили про шокуючу кількість постраждалих внаслідок підриву армією Каховської ГЕС
Джерело:  online.ua

За інформацією заступника генсека ООН з питань гуманітарної допомоги Мартіна Гріффітса, близько 700 тис українців були позбавлені питної води після підриву злочинною армією РФ греблі Каховської ГЕС.

Джерело:  Associated Press

Що відомо про масштаби вчиненої армією РФ гуманітарної катастрофи на Херсонщині 

Представник ООН підкреслив, що у зоні підтоплення близько 700 тис людей потребують допомоги у забезпеченні питною водою як на контрольованих Україною територіях, так і в окупованих армією РФ районах Херсонщини.

Гріффітс підкреслив, що серед наслідків гуманітарної катастрофи обов'язково буде скорочення обсягів врожаїв, що призведе до скорочення експорту зерна з України та до підвищення цін на продовольство у всьому світі.

Представник ООН зазначив, що організація вже надала допомогу близько 30 тис постраждалих жителів підтоплених територій.

Він заявив, що російські військові не дали працівникам ООН доступу до окупованих територій для надання допомоги жертвам повені.

Що відомо про постраждалих внаслідок підриву армією РФ Каховської ГЕС 

За інформацією представників МВС України, внаслідок підриву армією РФ Каховської ГЕС зниклими без вісти досі вважаються 35 людей, серед яких також діти.

безвісти зниклими, з них - 7 дітей. Крім того, загинули 5 осіб.

У Херсонській області станом на 13:00 11 квітня підтоплено 46 населених пунктів, з них 32 - на підконтрольній Україні території, 14 - на тимчасово окупованій. Евакуйовано 2718 осіб, з них 190 дітей.

У Миколаївській області підтоплено 31 населений пункт. Евакуйовано 982 особи, серед яких 167 дітей. Одна людина загинула.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?