Затоплення в наслідок підриву Каховської ГЕС змило склади із боєприпасами армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Затоплення в наслідок підриву Каховської ГЕС змило склади із боєприпасами армії РФ

Затоплення в наслідок підриву Каховської ГЕС змило склади із боєприпасами армії РФ
Джерело:  online.ua

За інформацією речниці Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, внаслідок підриву злочинною армією РФ Каховської ГЕС на Херсонщині ворожі склади із боєприпасами та озброєнням на лівому березі Дніпра змило водою і несе течією.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про жахливі наслідки підриву російськими військовими Каховської ГЕС 

Гуменюк зазначила, що течією Дніпра до берегів та у відкрите море несе боєприпаси та міни зі складів злочинної армії РФ на лівому березі річки.

Зазначається, що російські війська вибудовували на лівому березі декілька смуг оборони, в тому числі мінно-вибухові загородження.

В цій смузі від 5 до 15 км, яку затопило, перебували їхні польові склади боєпостачання. Все це зараз рознесено по зоні затоплення і може нести небезпеку, - попередила Гуменюк.

Що відомо про поточну ситуацію в районі Каховської ГЕС 

На місці Каховського водосховища після підриву російськими військовими злочинцями наразі залишається напівболото із невеличкими ізольованими озерами і і відносно вузьким природним руслом Дніпра.

За даними агентства "Укргідроенерго", за ці дні рівень води в Каховському водосховищі знизився більш ніж на 7 метрів. Після відступу води очам відкрилися великі райони суші, які були затоплені після будівництва дамби в 1950-х роках.

За інформацією  "Укргідроенерго", в районі Нікополя рівень води знизився до 9,3 метра.

 За добу рівень води знизився більш ніж на метр, а від моменту підриву - на понад 7 метрів. У районі Херсона рівень води в Дніпрі знизився на 0,54 метра, і становить 4,18 метри.

Середній показник відпливу становить 4-5 сантиметрів на годину. Це повʼязується із зменшенням напору (тиску) водосховища. Однак ситуація важко прогнозована і потребує подальшого контролю, - зазначають в "Укргідроенерго".

Вказується, що фахівці працюють над варіантами балансування енергосистеми та над тим, щоб у людей була вода.

Водночас в "Укргідроенерго" повідомляють, що на ділянках Дніпра, які живлять водою Північно-Кримський канал, після підриву Каховської ГЕС з’явилися сліди обміління.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?