В ОП назвали щоденні втрати ЗСУ у війні проти РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП назвали щоденні втрати ЗСУ у війні проти РФ

В ОП назвали щоденні втрати ЗСУ у війні проти РФ
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, порівняно із початком червня втрати ЗСУ зменшились втричі.

Джерело: ВВС Україна

Україна значно зменшила втрати у війні проти кремлівських окупантів 

Подоляк зазначив, що якщо наприкінці червня втрати ЗСУ складали від 100 до 200 військових на добу, то наразі вони зменшились до 30-50 військових.

Але, знову ж таки, нам говорити про це не зовсім коректно. Коректніше, коли конкретні цифри, скільки гине людей, дасть Генеральний штаб ЗСУ, - зазначив радник керівника ОП.

За його словами, більш значні втрати у червні були зумовлені переходом на другий етап війни, коли розпочалось артилерійське протистояння і окупанти буквально засипали позиції ЗСУ снарядами.

Але сьогодні кількість втрат зменшується, по-перше, тому, що по логістичних центрах російської армії дуже ефективно працюють наші РСЗВ. По-друге, йде передислокація російської армії по всій лінії фронту. І третє - наші вже пристосувались до тактики російської армії і більш мобільно, більш ефективно обороняються, - підкреслив Подоляк.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Він наголосив, що Україна переможе у війні проти кремлівських окупантів тільки після повернення всіх захоплених Кремлем територій.

Мене взагалі не обходить, що буде з Росією. Я вважаю, що перемога України - це конкретне повернення всіх українських територій під де-факто контроль України, бо юридично, згідно з міжнародним правом вони і так наші, - зазначив представник ОП.

Подоляк зауважив, що у разі поразки кремлівської окупаційної армії в Україні РФ на 15-20 років залишить світовий ринок і втратить відносини із всіма цивілізованими державами.

І знаєте, що паралельно з цим зникне? Росія ж вкладає гроші в ультраправих, у нацистів по всьому світу, Росія вкладає в різні терористичні організації. Росія провокує маленькі і великі конфлікти в Африці, на Близькому Сході - у тій же Сирії. Росія постійно турбує Європу, і там наростає хаос. Росія постійно провокує міграційні кризи, голодні кризи, енергетичні кризи. Це все на певний час зникне. Тобто і Європа, і ми зможемо вкладати у розвиток свого добробуту. Оце буде перемога. І, до речі, Європи теж, - підкреслив представник ОП.

При цьому, за словами Подоляка, Київ не розглядає проміжних варіантів завершення війни та можливої заморозки конфлікту.

Це сценарій Мінська-2, 3, 4, 5, безкінечної війни. Тому що Росія - не Північна Корея. Російська Федерація по відношенню до України не зупиниться на 38-й паралелі. Вона буде йти далі, постійно далі - це і є сценарій безкінечної війни, - пояснює радник керівника ОП.

Подоляк каже, що після підписання договору про закінчення війни Росія у разі прийняття Україною умовного "корейського сценарію" просто переоснастить свою армію, мобілізує, нагріє реваншистські настрої й знову піде в наступ.

Вони пристосуються до санкцій, більше того, вони поступово зламають консолідацію Європейського Союзу, отримають там формальних чи неформальних союзників. І ми зовсім скоро отримаємо наступну війну, але в набагато гірших умовах. Чому? А тому що нам скажуть: ви ж тоді не довели все до кінця. Ви ж тоді були такі потужні, ми ж вам допомагали, але ви не пішли до кінця, до правильного фіналу. Ми не можемо жити в цьому форматі. Росія не зупиниться. Ще раз кажу: це не Північна Корея, - наголошує представник ОП.

При цьому Подоляк впевнений, що війна з РФ завершиться ще за президентства Володимира Зеленського.

Я думаю, воювати ми будемо до останнього росіянина на території України – це перше. Друге - такого вибору точно не буде, повірте. І третє -президент Зеленський - абсолютно відповідальна особа, яка буде до кінця ефективно управляти системою оборони України і пробувати мінімізувати будь-які втрати живої сили з нашого боку за рахунок ефективної роботи з нашими партнерами для того, щоб механізувати війну. Тобто, щоб було більше зброї і менше людських втрат, - наголосив представник ОП.

При цьому він зазначив, що для завершення війни не важливо, хто буде з боку Росії.

Нам не важливо хто буде з того боку. У них вся політична еліта знаходиться в трохи неадекватному пропагандистському стані і немає різниці, хто з них буде наступником. Але я думаю, що як тільки Росія отримає ряд істотних тактичних поразок на полі бою, у них почнуться певні конфліктні внутрішньоелітні процеси, які зможуть привести до іншої конфігурації влади як такої з іншими лідерами – швидше за все, тимчасовими – на чолі Російської Федерації, - зауважив Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?