В ОП назвали тактичні переваги ЗСУ в результаті відступу з Лисичанська
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП назвали тактичні переваги ЗСУ в результаті відступу з Лисичанська

В ОП назвали тактичні переваги ЗСУ в результаті відступу з Лисичанська
Джерело:  online.ua

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк зауважив, що відступ українських військових з Лисичанська  - це питання не втрати Донбасу, а правильного з тактичної точки зору його подальшого повернення.

Джерело:  Bild

ЗСУ відступили з Лисичанська для повернення згодом усього Донбасу 

Подоляк зазначив, що в кремлівської окупаційної армії наразі велика перевага над ЗСУ у кількості далекобійної артилерії. А війна переважно носить характер артилерійських дуелей.

При цьому Подоляк підкреслив, що 90% втрат становлять втрати від артилерійських ударів.

Радник глави ОП зазначив, що якість управління військами і планування операцій в українців набагато вище, ніж у росіян, а маючи "відносний паритет" в озброєннях, ЗСУ зможуть вибити ворога.

Це не питання, коли вони заберуть Донбас. Це питання, яку ціну вони готові заплатити, щоб покинути Донбас. Проблема Росії, що вона воює кількістю, а не якістю. Ми хочемо воювати якістю. Ми мінімізуємо втрати, і питання тимчасового відступу від Лисичанська і з Луганської області, це питання не втрати Донбасу, а питання правильного зворотного повернення Донбасу, - зазначив Подоляк.

Фото - facebook.com/sergey.gaidai.loga

Тим часом кремлівська окупаційна армія продовжує обстрілювати населені пункти на Донеччині.

За останню добу в результаті обстрілів окупантів в регіоні загинули 5 осіб, ще понад 20 отримали поранення.

За 5 липня росіяни вбили 5 мирних жителів Донбасу: 2 - в Авдіївці, 1 - в Слов'янську, 1 - в Красногорівці і 1 - в Кураховому. Ще 21 людина отримала поранення, - повідомив керівник Донецької ОВА Павло Кириленко.

Також Кириленко зазначив, що в даний час неможливо встановити точну кількість жертв в Маріуполі і Волновасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?