В ОП оприлюднили деталі ленд-лізу для України
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП оприлюднили деталі ленд-лізу для України

В ОП оприлюднили деталі ленд-лізу для України
Джерело:  online.ua

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що ленд-ліз від США є визнанням Вашингтоном перемоги України у війні проти РФ.

Джерело: Telegram-сторінка Андрія Єрмака

США визнають перемогу України у війні проти Кремля 

Єрмак зазначив, що підписаний президентом США закон про ленд-ліз для України розрахований на 2022 та 2023 роки та передбачає укладення угод про передачу в оренду або в борг з відстроченою оплатою за використання озброєнь з асортименту оборонно-промислового комплексу США.

Ми отримаємо високотехнологічну та ефективну зброю, поставки якої супроводжуватимуться навчанням наших бійців ЗСУ. І головне - закон про ленд-ліз дозволяє президенту США не узгоджувати допомогу щоразу з Конгресом. Це значно пришвидшить отримання озброєнь та іншої необхідної нам допомоги, - зазначив очільник ОП.

Єрмак наголосив, що окрім зброї Україна отримає від США й іншу необхідну для перемоги допомогу.

Якщо згадати історію Другої світової війни, то, окрім танків та літаків, США направляли в СРСР верстати, локомотиви, бронесталь, консерви. Зараз, так само, окрім озброєнь, можлива й інша допомога, включно з необхідними нам матеріалами, які ми узгодимо, - зазначив голова ОП.

Джо Байден (фото - facebook.com/GeneralStaff.ua)

Крім того, ленд-ліз передбачає розгортання військових, логістичних та промислових потужностей, як в США, так і в Україні, а американський оборонно-промисловий комплекс запустить виробництво нової техніки та зброї для потреб України.

Треба розуміти, що ми отримуємо доступ до ресурсів, щоб мати можливість перемогти Росію у війні за свободу. Ми будемо формувати перелік потреб, зокрема зброї, яка необхідна нам, а також співпрацювати з американськими союзниками щодо її постачання. І ми точно розширимо арсенал сучасних озброєнь та кількість воїнів, які будуть володіти цією зброєю. Армія стане ще сильніша, а перемога - ближча, - наголосив Єрмак.

Він уточнив, що на дипломатичному рівні ленд-ліз є сигналом для всіх народів світу, що Україна переможе, і кожен має зробити для неї все, що може.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?