В ОП розчаровані результатами цьогорічного вручення Нобелівської премії миру
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП розчаровані результатами цьогорічного вручення Нобелівської премії миру

В ОП розчаровані результатами цьогорічного вручення Нобелівської премії миру
Джерело:  online.ua

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк висловив розчарування цьогорічним присудженням Нобелівської премії поряд із українськими правозахисниками представникам РФ та Білорусі.

Джерело: Twitter-сторінка Михайла Подоляка

Як вручення Нобелевської премії перетворилось на гучний скандал

У Нобелівського комітету однозначно цікаве розуміння слова "мир", якщо Нобелівську премію разом отримують представники двох країн, що напали на третю. Ані російські, ані білоруські організації так і не змогли організувати спротив цій війні. Нобель цього року просто "супер", - зазначив Подоляк.

Слід зазначити, що цьогоріч Нобелевську премію миру було присуджено правозахиснику з Білорусі Алесю Беляцькому, російській правозахисній організації "Меморіал" поряд із українськими правозахисниками з "Центру громадянських свобод".

Перед публічним оголошенням премії Олав Нйолстад з Норвезького Нобелівського комітету повідомив "Центру громадянських свобод", що їхня організація була одним із отримувачів премії миру. Реакція представниці організації була дуже емоційною.

Це чудово! Дякую! Для нас, як ви розумієте, це дуже важливо, як частини українського суспільства, - зазначила виконавчий директор організації Олександра Романцова.

Примітно, що Нйолстад не уточнив, що премію українська організація отримує разом із російською та білоруською організаціями.

Однак українців у соцмережах просто обурило "сусідство" із представниками РФ та Білорусі, уряди яких ведуть підступну війну проти України.

Відповідно до волі засновника премії, винахідника Альфреда Нобеля, премію мають присуджувати тому, хто "зробить найбільший, або найкращий внесок в дружні стосунки між націями; в скасування, або скорочення армій, що існують, та в проведення, або агітацію мирних з'їздів".

Українці дивувалися рішенню відзначити натомість країну-терористку, до того ж – другий рік поспіль (торік її отримав головний редактор російської "Новая газета" Дмитро Муратов).

Наголошували на тому, що зусиль росіян щодо припинення найбільшої в Європі з часів Другої світової війни недостатньо для премії миру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?