В ОП заявили про початок масштабної внутрішньої війни в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП заявили про початок масштабної внутрішньої війни в Росії

В ОП заявили про початок масштабної внутрішньої війни в Росії
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, в Росії почалась масштабна внутрішня війна із метою знайти крайнього за поразку у розв'язаній Кремлем злочинній війні проти України.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Кремлівські еліти розпочали масштабну війну 

Внутрішня війна в Росії починається, і вона масштабна. І це тільки один з проявів цієї внутрішньо-елітної війни, - зазначив Подоляк, віповідаючі на питання, чи насправді в Кремлі прагнуть позбавитись Пригожина після заяви про виведення ПВК "Вагнера" з Бахмута.

Подоляк також пояснив, у чому полягає суть конфлікту між ватажком ПВК "Вагнера" та очільником міноборони РФ Сергієм Шойгу.

Тому що міноборони РФ вважає Пригожина сьогодні не монополістом на приватно-військові послуги. Міноборони РФ разом з певною низкою державних корпорацій, таких як "Газпром" і "Роснафта", створюють окремі ПВК... У ці ПВК забирають низку командирів з "Вагнера, - підкреслив Подоляк.

За його словами, Пригожин та його ПВК не отримує фінансування з державного бюджету РФ та також не отримує підтримки і боєприпасів від міноборони.

Пригожин сьогодні не має прямих комунікацій з Кремлем, бо є абсолютно токсичним, і йде до статусу офіційно терористичної організації, - зазначає представник ОП.

Крім того, Пригожин тепер позбавлений можливості здійснювати вербування найманців у російських в'язницях.

Що залишається у Пригожина? Він стоїть оточений "заградотрядами", і ще стоять десантники з Міноборони і не дають йому вийти з поля бою. Він на полі бою втрачає щоденно багато людей. Він не отримує певних інструментів для ведення війни. А потім - коли він програє у Бахмуті остаточно - скажуть, що він винний в тому, що план Путіна по виходу на адмінкордон Донецької і Луганської областей не був виконаний, - пояснив Подоляк.

Він зазначив, що через цю ситуацію у Пригожина вочевидь сильно панікують.

Що відомо про мотиви підриву спецслужбами РФ Захара Прилєпіна 

Подоляк зазначив, що кремлівський пропагандист Захар Прилєпін був більш близький не до Пригожина, а до Юрія Ковальчука, який є соратником кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Це більш суттєва конфігурація тієї внутрішньої війни, яка сьогодні відбувається у політичній еліті. Тому що там багато кланів - маленьких кланів у великому клані Путіна. І усі ці маленькі клани шукають можливості зістрибнути з відповідальності разом з Путіним і перекласти її на когось, і для цього їм потрібно знищувати один одного чи перекидати публічну відповідальність за провалені стратегічні плани атаки на Україну. Це буде збільшуватись у маштабах, - підкреслює Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?