В Орбана закликали не приймати Україну в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

В Орбана закликали не приймати Україну в НАТО

В Орбана закликали не приймати Україну в НАТО
Джерело:  online.ua

Глава канцелярії прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Ґерґелі Гуляш закликав відмовити Україні у членстві в НАТО та надати Росії гарантії безпеки.

Джерело:  Hirado

Угорщина відкрито виступила проти вступу України до НАТО

Західний світ, який підтримує Україну, має надати гарантії безпеки Росії, але в жодному разі не членство в НАТО українцям, - цинічно заявив Гуляш. 

Глава канцелярії Орбана зазначив, що миру в Україні можна буде у довгостроковій перспективі досягти завдяки розміщенню миротворчих сил.

Він впевнений, що Україна вже не зможе повернути окуповані Росією території.

Крім того, Гуляш заявив, що ефективні переговори між Україною та Росією можуть пройти лише за участю США.

Що більше, на його думку, РФ не становить загрози для Центральної Європи, бо російська армія "не досягла швидких і разючих результатів" в Україні за останні півтора року.

Чому Угорщина зриває військову допомогу ЄС Україні 

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель визнав, що країни ЄС не погодили виділення Україні 8 траншу на військову допомогу.

Кореспондент "Радіо Свобода" в Брюсселі Рікард Йозвяк зазначив, що Угорщина продовжує блокувати виділення Україні траншу ЄС у розмірі близько 500 млн доларів.

Йозвяк додав, що деякі особи вважали, що проблему буде вирішено під час зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Толедо.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?