В Пентагоні не вірять у зацікавленність Кремля в переговорах з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

В Пентагоні не вірять у зацікавленність Кремля в переговорах з Україною

В Пентагоні не вірять у зацікавленність Кремля в переговорах з Україною
Джерело:  online.ua

Речник Пентагону Джон Кірбі зазначив, що після трьох місяців війни проти України Кремль не висловлює бажання сісти за стіл переговорів.

Джерело: брифінг представника Пентагону

Путін не зацікавлений у переговорах з Україною

При цьому представник Пентагону зазначив, що за 3 місяці війни проти України Кремлю не вдалось досягти жодної з поставлених військових цілей.

Він не забрав суверенітет України - навпаки, він показав українцям, наскільки важлива незалежність, і вони борються за неї щодня. Він не захопив столицю і не обезголовив уряд. Він не захопив жодного великого міста, крім Маріуполя, - наголосив Кірбі.

Разом з тим, на думку Кірбі, Путін не готовий до переговорів і найближчим часом не варто на них розраховувати.

Путін може прямо тут і зараз зробити правильну річ: вивести війська і сісти за стіл переговорів із Зеленським і вести сумлінні переговори. Зараз не схоже, щоб була надія на такі переговори. Путін не виявив жодного інтересу до дипломатичного врегулювання. Він показав, що готовий продовжувати війну на Донбасі: продовжує нарощувати війська, стягувати техніку, наносити авіаудари на меншій території України, - зауважує спікер Міноборони США.

Однак Кірбі також підкреслив, що США не планують відправляти своїх військових на війну в Україні, зокрема в акваторію Чорного моря, та в район Одеси.

Президент ясно сказав, що ми не збираємося відправляти американських солдатів воювати в Україні. Ці слова стосуються і неба над Україною, і потенціалу морського конфлікту з Росією, - зазначив Кірбі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?