В Прибалтиці з’явилася нова авіабаза НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

В Прибалтиці з’явилася нова авіабаза НАТО

В Прибалтиці з’явилася нова авіабаза НАТО
Джерело:  online.ua

НАТО розгорнуло третю авіабазу в Прибалтиці. Так, після завершення модернізації і сертифікації військово-повітряні сили країн-членів НАТО ввели в експлуатацію військовий аеродром Лієлварде в Латвії.

Джерело: “Інтерфакс-Україна”.

"Тепер союзні ВПС НАТО мають доступ до ще одного модернізованого військового аеродрому в регіоні Балтики. Аеродром Лієлварде здатний приймати союзні літаки в будь-який час доби і за будь-яких погодних умов”, - йдеться в повідомленні НАТО.

Авіабаза у Лієлварде розташована на південний схід від Риги. Вона була створена СРСР в 1970 році і вважалася однією з найбільших в країнах Балтії.

Винищувачі НАТО, які здійснюють патрулювання в регіоні Балтики, зможуть використовувати аеродром в якості запасного злітно-посадкового майданчика. В разі неможливості використання авіабаз в Шяуляй в Литві або Емарі в Естонії, винищувачі будуть використовувати Лієлварде в Латвії.

Найближчим часом НАТО планує почати експлуатувати авіабазу. Незабаром на латвійський аеродром прибудуть датські винищувачі F-16 для здійснення на ротаційній основі натовського патрулювання в балтійському регіоні.

У НАТО впевнені, що авіабаза в Лієлварде матиме велике значення для передового розміщення сил альянсу на його східному фланзі.

На авіабазі в Латвії, крім винищувачів, будуть також розміщуватися військово-транспортні літаки і далекі безпілотні літальні апарати.

В Кремлі бояться вступу України в НАТО

Нагадаємо, нещодавно в Кремлі назвали найгірший сценарій для Росії.

"Вступ України до НАТО став би найгіршим сценарієм... Це сценарій, який виходить за червоні лінії національних інтересів Росії. Це той сценарій, який може змусити Росію вжити активних заходів для забезпечення власної безпеки", — заявив речник президента Росії Путіна Дмитро Пєсков.

Читайте також:

  • Генсек НАТО поставив Путіна на місце після погроз Україні.

  • Столтенберг охарактеризував відносини НАТО – РФ як продовження Холодної війни.

  • У Путіна назвали найгірший сценарій майбутнього для РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?