Генсек НАТО поставив Путіна на місце після погроз Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО поставив Путіна на місце після погроз Україні

Генсек НАТО поставив Путіна на місце після погроз Україні
Джерело:  online.ua

22 жовтня очільник НАТО Єнс Столтенберг публічно звернувся до російського президента Володимира Путіна після його останніх заяв та погроз на адресу офіційного Києва. Генсек звернув увагу на те, що Росія не повинна боятися потенційного вступу України в НАТО, оскільки це не її справа. Окрім того, політик нагадав, що процес розширення Альянсу завжди призводив лише до зміцнення миру.

Джерело: сайт НАТО

Генсек НАТО прокоментував заяву Путіна про Україну

"Частково через те, що НАТО – оборонний Альянс, частково тому, що Україна і 30 країн-союзників будуть вирішувати чи готова Україна приєднатися до Альянсу. Жодна інша країна не може втручатися у цей процес, тому що Україна суверенна і незалежна держава, яка має право обирати свій шлях", - наголосив Єнс Столтенберг.

Генеральний секретар Альянсу звернув увагу міжнародної спільноти на те, що розширення НАТО протягом останніх десятиліть принесло мир і стабільність в Європі.

"І немає причин, чому Росія повинна боятися або намагатися завадити будь-яким суверенним країнам приєднуватися до Альянсу", - звернувся до команди Володимира Путіна Єнс Стотенберг.

Нагадаємо, в Кремлі нещодавно бідкалися, що вступ України в НАТО - це найгірший сценарій для РФ.

Що важливо розуміти, ще 18 жовтня офіційна Москва призупинила роботу свого постійного представництва при НАТО. Окрім того, вказано, що припиняється діяльність військової місії зв’язку НАТО в Москві та інформаційного бюро НАТО в Москві, яке було засновано при посольстві Королівства Бельгії.

Окрім того, як відомо, нещодавно в Альянсі заявили про скорочення місії РФ в Альянсі вдвічі та позбавило акредитації вісім російських дипломатів у відповідь на ворожу діяльність Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?