У Путіна назвали найгірший сценарій майбутнього для РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна назвали найгірший сценарій майбутнього для РФ

У Путіна назвали найгірший сценарій майбутнього для РФ
Джерело:  online.ua

18 жовтня незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков неочікувано для всіх публічно зізнався, що приєднання Києва до Північноатлантичного альянсу — це найгірший сценарій для Росії.

Джерело: російське видання "ТАСС"

В Кремлі описали найгірший сценарій майбутнього для РФ

"Вступ України до НАТО став би найгіршим сценарієм... Це сценарій, який виходить за червоні лінії національних інтересів Росії. Це той сценарій, який може змусити Росію вжити активних заходів для забезпечення власної безпеки", - заявив представник Володимира Путіна.

Дмитро Пєсков також традиційно почав скаржитися, що пересування російських військ до кордону України проводились під час "масованих навчань НАТО, що проходили біля російського кордону".

"Весь час говорять про концентрацію російських військ, а про концентрацію військ НАТО - ніхто... Ми хочемо, щоб нас почули: ми нікому не загрожуємо, ми не є джерелом небезпеки, ми дуже велика і дуже сильна країна, яка шукає партнерів", - цинічно заявив незмінний речник Кремля.

Вступ України в НАТО

З критичною оцінкою з цього приводу нещодавно виступили у Берліні. Кандидати в канцлери Німеччини Армін Лашет і Олаф Шольц не бачать перспективи членства України в НАТО і ЄС найближчим часом. Вони вважають, що потрібно бути чесними і реалістичними в цьому питанні, не надавати Києву порожніх обіцянок.

Утім, така можливість залишається теоретичною — українській стороні необхідно надалі реформувати державу.

Не можна також не згадати про те, що команда українського лідера Володимира Зеленського продовжує вимагати від членів НАТО стратегічної ясності щодо перспективи членства. З такою заявою нещодавно виступила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Якщо чесно, я не відчуваю великої готовності до цього. Поки що я не бачу великої політичної рамки і великої готовності давати відсіч російській військовій агресії", – поскаржилася на НАТО політикиня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?