В Раді назвали дату розгляду проєкту Держбюджету
Категорія
Україна
Дата публікації

В Раді назвали дату розгляду проєкту Держбюджету

В Раді назвали дату розгляду проєкту Держбюджету
Джерело:  online.ua

В середу, 20 жовтня, Верховна Рада розгляне проєкт Державного бюджету на 2022 рік. Про це сказав під час Погоджувальної ради керівників фракцій, груп і комітетів постійний представник Кабінету міністрів у парламенті Тарас Мельничук.

Джерело: УНІАН.

Він висловив сподівання, що парламентарі підтримають законопроєкти, розгляд яких заплановано на поточному пленарному тижні.

"Зокрема, це проєкт бюджету на 2022 рік, який запланований на середу поточного пленарного тижня. І уряд сподівається на те, що цей проєкт бюджету буде підтриманий Верховною Радою максимально великою кількістю (голосів депутатів - ред.)", - зазначив він.

Також сьогодні спікер Ради Руслан Стефанчук наголосив, що відповідно до вимог ст.157 Регламенту ВРУ, депутати до 20 жовтня зобов’язані прийняти проєкт Держбюджету на наступний рік у першому читанні. В цей день народні обранці, ймовірно, його й проголосують.

За результатами розгляду проєкту Держбюджету в першому читанні парламент схвалює свої висновки та пропозиції, а уряд, згідно з цими висновками, має доопрацювати документ до другого читання і внести його на розгляд парламенту разом з порівняльною таблицею.

Державний бюджет на 2022 рік

Нагадаємо, 15 вересня Кабінет міністрів затвердив проєкт Державного бюджету України на 2022 рік.

В ньому передбачено зростання мінімальної зарплати в Україні, стабільний курс гривні, зниження інфляції, зростання ВВП, зменшення дефіциту держбюджету, скорочення державного боргу.

Так, зростання реального ВВП України прогнозують на рівні 3,8%, інфляцію - 6,2%.

Доходи держбюджету становитимуть 1 трлн 267,4 млрд грн, що на 161,7 мільярда гривень більше, ніж у поточному році. Витрати зростуть до 1 трлн 441,6 млрд гривень.

21 вересня 2021 року Верховна Рада прийняла до розгляду проєкт Держбюджету на 2022 рік.

Читайте також:

  • Прем'єр уточнив особливості проєкту держбюджету на 2022 рік.

  • Держбюджет-2022 розглянуть в Раді — яким сферам нададуть пріоритет.

  • В пріоритеті медики, військові та ветерани: Марченко представив у Раді проєкт держбюджету-2022.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?