В РДК заявили про взяття під контроль Нової Таволжанки у Бєлгородській області
Категорія
Події
Дата публікації

В РДК заявили про взяття під контроль Нової Таволжанки у Бєлгородській області

В РДК заявили про взяття під контроль Нової Таволжанки у Бєлгородській області
Джерело:  online.ua

Бійці повстанського руху "Російський добровольчий корпус" оголосили про взяття під контроль населеного пункту Нова Таволжанка на території Бєлгородської області.

Джерело: Telegram РДК

Що відомо про успіхи РДК у Бєлгородській області 

Нова Таволжанка, як і раніше, не цікавить ні регіональну, ні федеральну владу. Єдину владу в покинутому ПГТ становлять сили РДК. Доля Росії за межами МКАД не хвилює тих, хто живе в межах Садового Кільця, Барвіхи, Нової Риги чи Рубльовки, а місцева влада давно не має ніякого контролю над ситуацією. Тож діємо ми! - зазначається у повідомленні представників РДК.

Чи можуть рейди Легіону Свобода Росії та РДК у Бєлгородську область призвести до ескалації 

За словами керівника Об'єднаного комітету начальників штабів армії США Марка Міллі, у розв'язаній Кремлем злочинній війні проти України завжди є ризик ескалації.

Він підкреслив, що постійно і уважно спостерігають за подіями у Бєлгородській області.

Пригожин вже готується до внутрішніх конфліктів в Росії 

За словами екс-заступника керівника СБУ Віктора Ягуна, ватажок російської терористичної ПВК "Вагнера" Євген Пригожин вже готується до збройних внутрішніх конфліктів в середині Росії.

 Ватажок "Вагнера" Євгеній Пригожин на даний момент працює над "зароблянням політичних балів" за рахунок того, що показує неспроможність російської армії виконувати ті чи інші зобов'язання.

Пригожин зараз розуміє, що він на фронті нічого не може спіймати. Він фактично виводить свої підрозділи в тил. Намагається їх переформатувати, підготувати, вилікувати і якось доповнити й готуватися до внутрішніх конфліктів. Тому що зовнішні його не цікавлять, - зазначає Ягун.

Голова "вагнерівців" за рахунок "взяття" Бахмута просував себе на політичній арені, а коли наступ російських сил перейшов в оборону, то звинувачував підрозділ регулярної російської армії.

Пригожин вже залишився в російській історіографії як людина, яка "взяла" місто Бахмут. А хтось його "втратив". І на цьому фоні ЗС РФ болісно спостерігати історію про нібито взяття "вагнерівцями" в полон командира 72-ї бригади. Тим більше це та бригада, яка мала б замінити ПВК на окремих ділянках. Як з'ясувалося – ні ділянки не підготовлені, ні бійці. Вони почали тікати в перші дні. Все це відповідає дійсності, - підкреслив колишній високопосадовець з СБУ.

Колишній заступник голови СБУ підкреслив, що вищевказані факти говорять про реальну наявність конфліктів між регулярною армією РФ та підопічними Пригожина.

І дороги "вагнерівцям" справді мінували. А чому мінують? Бо це правда про загородзагони в окупантів. Вони здійснюють перекриття шляхів відступу в першу чергу для своїх, щоб ті не втекли. Тому все йде по їхньому "плану", до фрагментації російських силових структур і самої Росії, - зазначив Ягун.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?