В результаті наступу талібів в Афганістані загинули десятки дітей
Категорія
Світ
Дата публікації

В результаті наступу талібів в Афганістані загинули десятки дітей

В результаті наступу талібів в Афганістані загинули десятки дітей
Джерело:  online.ua

В Афганістані в результаті запеклих боїв між талібами та урядовими силами загинули щонайменше 27 дітей. За словами представників ООН, ця моторошна цифра - дані лише за останні три дні. В ЮНІСЕФ не приховують, що шоковані розгортанням насильства щодо дітей.

Джерело: ВВС Україна

Десятки дітей загинули після наступу талібів в Афганістані

Як стверджують місцеві журналісти, таліби після відходу іноземних військ змогли захопити протягом останніх трьох днів шість нових міст - столиць регіонів. В результаті конфлікту протягом останнього місяця загинули понад тисяча мирних жителів. ЮНФСЕФ б'є на сполох, оскільки жорстокість щодо дітей "зростає з кожним днем".

"27 дітей загинули у трьох провінціях - Кандагар, Хост та Пактія. Поранення у цих районах, за даними ЮНІСЕФ, отримали 136 дітей. Довго Афганістан був одним з найгірших місць на Землі для дітей, але за останні тижні та, за останні 72 години, все стало набагато гірше", - розповіла Саманта Морт, яка є представницею ЮНІСЕФ Афганістану.

За її словами, діти гинуть і отримують поранення під перехресного вогню, а також через заміновані дороги. Окрім того, наголошується, що дуже багато дітей сплять на вулиці, покинувши свої домівки. ЮНІСЕФ регулярно закликає усі сторони конфлікту забезпечити захист дітей.

Як уже згадувалося раніше, війська США остаточно залишать Афганістан до кінця літа, однак невеликий контингент все ж буде у країні. За попередніми даними, він буде охороняти посольство США і аеропорт в Кабулі. Окрім того, Штати допомагають урядовим силам ударами з повітря.

"США стурбовані ситуацією в Афганістані, але місцеві сили безпеки в змозі самостійно впоратися з бойовиками, заявив нещодавно на брифінгу офіційний представник Пентагону Джон Кірбі. За його словами, Вашингтон продовжує надавати підтримку афганській владі, в тому числі завдаючи ударів по позиціях бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?