В РФ розкрили наслідки атаки БпЛА по танкеру у Керченській протоці
Категорія
Події
Дата публікації

В РФ розкрили наслідки атаки БпЛА по танкеру у Керченській протоці

В РФ розкрили наслідки атаки БпЛА по танкеру у Керченській протоці
Джерело:  online.ua

За інформацією представників "Росморречфлоту", танкер, який у ночі був атакований дронами, нібито залишається на плаву, надходження води всередину аварійного судна немає, машинне відділення задраєно.

Джерело: Telegram "Росморречфлоту"

Що відомо про наслідки атаки БпЛА по російському танкеру 

У публікації наголошується, що забруднення навколишнього середовища нібито немає, а екіпаж судна в порядку.

Про розвиток ситуації з танкером "Сіг". Станом на 17:00 05.08.2023 до місця стоянки аварійного судна "Сіг" прибув РВК "Водолаз Кузьміних" із водолазною станцією, обладнанням та фахівцями для проведення підводно-технічних робіт. За доповіддю координатора АСО на місці до кінця дня планується завершити водолазне обстеження підводної частини танкера, результати якого ляжуть в основу плану робіт з усунення отриманих судном пошкоджень. Самі роботи планується провести в неділю 06.08.23 після доставки всіх матеріалів, необхідних для закладення пробоїни, - йдеться у повідомленні "Росморречфлоту".

"Росморречфлот" наголошує, що судна Азово-Чорноморської філії "Морспасслужбы" продовжують забезпечувати безпечну стоянку аварійного судна та проведення аварійно-рятувальних робіт.

Росія більше не домінує у Чорному морі 

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, атаки дронів по кораблях РФ у Чорному морі свідчать про те, що домінуванню РФ в Чорному морі прийшов кінець.

Занурення на дно крейсера "Москва" у квітні 2022 року символізувало початок кінця російської присутності в акваторії Чорного моря. Сьогоднішні події - логічне продовження завершення цієї глави історії, - пояснив представник ОП.

За його словами, Росія не здатна здійснити блокаду українських портів і реально контролювати акваторію.

РФ намагалась приховати це шляхом демонстрації "російського божевілля" - класичного ракетного терору.

Сьогоднішні події говорять нам одне: епосі домінування Росії в Чорному морі прийшов кінець. Кінець - це не точка, а процес, і цей розділ ще буде писатися якийсь час. Однак яким буде її фінал, уже зрозуміло абсолютно всім, - зазначає представник ОП.

Подоляк вважає, що залишається тільки поспівчувати "нейтральним" країнам, які використовують порти РФ для експорту енергоносіїв.

Нейтралітет" часто обходиться дорого. Хто знає, що було б, якби ці країни свого часу зайняли більш активну громадянську позицію, зокрема в питанні російського зернового шантажу. Однак історія не знає умовного способу, - підкреслює представник ОП.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?