В РФ вибухнув завод із виробництва боєприпасів для РСЗВ
Категорія
Події
Дата публікації

В РФ вибухнув завод із виробництва боєприпасів для РСЗВ

В РФ вибухнув завод із виробництва боєприпасів для РСЗВ
Джерело:  online.ua

У Пермі ввечері 22 жовтня пролунала серія потужних вибухів на військовому заводі з виробництва боєприпасів для РСЗВ. 

Джерело: місцеві ЗМІ

Що відомо про вибухи на військовому заводі в Пермі 

За інформацією з російських Telegram-каналів, вибухи та пожежа стались на території одного з цехів. Через вибухи та пожежу загинули щонайменше дві людини та ще четверо людей перебувають під завалами.

Журналістам відмовилися коментувати подію на федеральному підприємстві, зазначивши, що на місце виїжджали співробітники МНС Росії.

Вибух на Пермському пороховому заводі чули жителі району Пермської друкарської фабрики Госзнак, що за 16 кілометрів від місця вибуху.

Останнім часом завод працював у три зміни, щоб виробити більше боєприпасів для війни проти України.

ФКП "Пермський пороховий завод" – одне з основних підприємств оборонно-промислового комплексу Прикам'я. Відомо, що підприємство виготовляє заряди до реактивних систем залпового вогню "Град" і "Смерч" та комплексів ППО.

1 травня на Пермському пороховому заводі сталася пожежа. Тоді загинули дві людини, адміністрація заводу прокоментувала інцидент через 3 дні. Через 4 – почали розслідування інциденту. Про його результати не інформували.

Кремль обстрілами інфраструктури України прагне збільшити збитки 

Аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що Кремль прагне послабити волю України до боротьби і примусити витрачати додаткові кошти та ресурси на захист інфраструктури, а не на проведення контрнаступу.

У зв'язку з цим кремлівські терористичні війська проводять в Україні кампанію із знищення стратегічної інфраструктури та створюють умови для підсилення гуманітарної катастрофи.

Російські виправдання для таких ударів стають дедалі менш переконливими.

Постпред РФ в ООН Василь Небензя заявив 22 жовтня, що російські безпілотники вражають цивільні об'єкти в Україні лише тому, що український оборонний вогонь змушує дрони змінювати курс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?