В РНБО назвали ключові умови для перемоги України над РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

В РНБО назвали ключові умови для перемоги України над РФ

В РНБО назвали ключові умови для перемоги України над РФ
Джерело:  online.ua

Секретар РНБО Олексій Данілов зазначає, що очікувати на завершення війни з РФ вже у цьому місяці не слід, оскільки кремлівська окупаційна армія не така слабка.

Джерело: інтерв'ю Данілова журналістам видання НВ

Україна потребує великої кількості зброї для перемоги над РФ 

За словами Данілова, ситуація буде залежати від термінів постачання Україні сучасної західної зброї.

Я хочу зауважити, що відношусь до тих людей, які чітко розуміють, що Росія не така слабка, як би нам хотілося. І ті люди, які кажуть, що війна закінчиться в травні, або через тиждень - легковажні. Це дуже важкий та багатокомпонентний процес, а допомога наших партнерів зброєю є ключовим на сьогодні моментом визначення ситуації. В залежності від того, що і в які терміни буде постачатися, терези будуть хитатися то в один, то в інший бік, - зазначає секретар РНБО.

За його словами, наразі вже вдалось досягнути певного парітету, тому кремлівській окупаційній армії дуже важко просуватись далі.

Але я звертаю увагу: те, що стосується літаків, стратегічної авіації, те, що стосується бомбардування нашої території ракетами, що мають дуже потужні вражаючі здатності, все це продовжує працювати по нас майже кожного дня. Агресор діє вже не тільки авіацією, вони залучають підводні човни, флот та багато інших військових компонентів, - наголошує Данілов.

Секретар РНБО також зазначив, що Кремль на тлі війни намагається дестабілізувати ситуацію в Україні, використовуючі поплічників колишнього режиму Віктора Януковича.

Москва плани щодо знищення нашої країни не змінювала, не змінювала плани щодо знищення нашого військово-політичного керівництва. Я повторюю, що ворог зовсім не слабкий. Крім того, спостерігається спроба внутрішньо дестабілізувати країну через гауляйтерів, що залишилися після Януковича, і ця внутрішня загроза не менш небезпечна, ніж зовнішня, - підкреслює Данілов.

При цьому секретар РНБО вважає, що смерть Путіна не змінить ситуацію в РФ.

Таких, як Путін, на превеликий жаль, там до біса. Даремно люди вважають, що якщо Путін піде, а прийде інший хтось, він не стане новим Путіним - там іншого керівника бути не може. Це було великою помилкою Заходу в 90-і роки робити ставку на Росію як на країну, яка повинна бути демократичною і відповідати за долю пострадянських країн на шляху до демократії. Згадайте, всі представництва спочатку відкривалися в Москві, і всі іноземні компанії спочатку їхали в Москву, тому що мріяли там побудувати країну майбутнього. Демократії в сьогоднішній Росії бути не може, там може бути тільки Путін. На сьогодні ті 130 етносів, які там є, їх неможливо утримувати без диктатури і тоталітарного режиму, - зазначає Данілов.

Він наголосив, що після того, як українські військові повністю звільнять Донбас, у місцевиї жителів буде вибір, або залишитись в Україні, або тікати за кордон.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Треба пам'ятати, що у нас є чітко зафіксовані кордони 1991 року, міжнародні і визнані. Ці кордони до нас повернуться. Ті люди, які не хочуть жити за законами нашої країни, можуть вибрати будь-яку іншу країну для життя, світ вільний, або залишатися тут, поважати українські закони і Конституцію. У людей в Луганській і Донецькій областях є вибір, - підкреслює Данілов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?