В Росії хочуть прирівняти до екстремізму ЛГБТІК+ та чайлдфрі
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії хочуть прирівняти до екстремізму ЛГБТІК+ та чайлдфрі

В Росії хочуть прирівняти до екстремізму ЛГБТІК+ та чайлдфрі
Джерело:  online.ua

В Росії озвучили пропозицію прирівняти ЛГБТІК+-спільноту, радикальний фемінізм і чайлдфрі до екстремізму. Першою про таку ініціативу заговорила комісія із захисту дітей від деструктивного контенту Роскомнагляду.

Джерело: сайт Роскомнагляду

ЛГБТІК+, чайлдфрі і радикальний фемінізм в Росії хочуть прирівняти до екстремізму

Вперше таку пропозицію висунув очільник однієї із комісій Роскомнагляду Андрій Циганов. За словами останнього, в РФ потрібно негайно розширювати права правозахисників.

"Ми неодноразово пропонували ЛГБТІК+-ідеологію, радикальний фемінізм, всі ці фурі (шанувальників образів антропоморфних тварин з рисами людини), чайлдфрі визнавати хоча б екстремізмом, екстремістською ідеологією для того, щоб розв'язати руки нашим правозастосовникам", – заявив російський чиновник.

На його думку, це рішення нібито захистить дітей та підлітків від впливу деструктивного контенту в інтернеті.

Не можна не згадати про те, що в РФ уже неодноразово лунали заклики заборонити радикальний фемінізм, чайлдфрі і сексуальну освіту. Декілька місяців тому про це заговорила представниця комітету Держдуми з питань сім'ї, жінок і дітей Інга Юмашева. Остання пропонувала створити аналітичний відділ для боротьби з деструктивним контентом, а сам перелік розширити. Водночас – визнати деструктивними матеріалами пропаганду:

  • ЛГБТІК+-спільноти;

  • радикального фемінізму;

  • сексуальної освіти;

  • ранніх сексуальних стосунків;

  • популяризацію абортів.

Окрім того, місяць тому прокуратура Республіки Татарстан планувала перевірити поп-іт на пропаганду ЛГБТ-руху. Скандальний російський дипломат Сергій Лавров також не залишився осторонь цієї теми й почав скаржитися, що на Заході нібито переконують в тому, що Ісус Христос був бісексуалом.

Також відомо, що для російських дітей заборонили показ фільму "Вічні" від Marvel, оскільки у стрічці є представник ЛГБТІК+.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?