В Росії назвали попередню причину катастрофи військового літака Ту-154
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії назвали попередню причину катастрофи військового літака Ту-154

В Росії назвали попередню причину катастрофи військового літака Ту-154
Джерело:  Gazeta.ru

Військовий літак Ту-154, який летів із Росію в Сирію та впав у Чорне море, міг розбитися через перевантаження; екіпаж про перевищення нормативної ваги не знав.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Газета.ру".

Як повідомляє видання, під час розслідування стало відомо, що під час зльоту з підмосковного аеродрому Чкаловський злітна вага літака Ту-154 склала 99,6 тонн, включаючи 24 тонни палива. В Адлері в літак дозаправили, в результаті чого вага склала близько 110 тонн замість нормативних 98.

Читайте також: Катастрофа літака в Росії: з'явилося відео зі спалахом в небі

"Якби командир екіпажу знав про перевищення нормативного злітної ваги більш ніж на 10 тонн, він відмовився би від польоту, або злітав би з урахуванням, що літак перевантажений", - пише видання.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше зазначалося, що причиною падіння літака могло бути дивна поведінка пілота борту Романа Волкова: авіасудно під його пілотуванням не впало, а сіло на воду в контрольованому польоті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?