В Росії почалася істерика через видалення YouTube німецьких каналів Russia Today
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії почалася істерика через видалення YouTube німецьких каналів Russia Today

В Росії почалася істерика через видалення YouTube німецьких каналів Russia Today
Джерело:  online.ua

Відеохостинг YouTube видалив два німецьких канали пропагандистського видання Russia Today (RT) без можливості відновлення. В прес-службі Google пояснюють, що канали закрили через порушення правил щодо неправдивої інформації про коронавірус.

Джерело: "Інтерфакс-Україна", російські ЗМІ.

"У YouTube є чіткі правила спільноти, в яких пояснюється, що дозволено на платформі. RT DE було оголошено попередження за завантаження контенту, що порушує наші правила щодо неправдивої інформації про коронавірусну інфекцію COVID-19. Це призвело до припинення їх прав на публікацію відео", - заявили в Google.

Також зазначається, що власники каналу намагалися обійти обмеження.

"Під час призупинення прав власники каналу намагалися обійти обмеження, використовуючи інший канал; у результаті обидва канали були закриті за порушення умов використання YouTube", - додали представники компанії.

Реакція Росії

Видалення каналів Russia Today викликало цілу істерику в Російській Федерації.

Головний редактор Russia Today, пропагандистка Маргарита Симоньян звинуватила Німеччину в “медійній війні” проти Росії і закликала російську владу заблокувати YouTube хоча би "із самоповаги".

“Раніше Люксембург відмовив нам у видачі ліцензії на мовлення, пославшись на думку властей Німеччини.

Це справжня медійна війна, оголошена державою Німеччина державі Росія.

Дуже чекаю, що рідна держава, не відкладаючи, заборонить в Росії Дойче Велле та інші німецькі ЗМІ, а також закриє корпункти ARD і ZDF. Я вже мовчу про санкції до самого Ютюба", - написала Симоньян в своєму Телеграм-каналі.

Роскомнагляд вже почав погрожувати YouTube. Він зажадав від компанії Google розблокувати два YouTube-канали Russia Today в Німеччині, в разі невиконання припису відеосервісу може загрожувати блокування на території РФ.

Відомство направило лист керівництву Google, «з вимогою в максимально короткі терміни зняти всі обмеження з YouTube-каналів «RT DE» і «Der Fehlende Part», що належать російському ЗМІ Russia Today». Також Роскомнагляд звинуватив Google в цензурі.

МЗС Росії говорить про “симетричні заходи”

В МЗС Росії видалення каналів російського ЗМІ назвали "актом безпрецедентною інформаційної агресії", який начебто здійснили "при потуранні" Німеччини. Про це йдеться в заяві російського зовнішньополітичного відомства, оприлюдненій на його офіційному сайті в ніч на середу, 29 вересня.

У МЗС також заявили про необхідність "симетричних заходів" щодо наявних в Росії німецьких ЗМІ, попутно звинувативши їх у "втручанні у внутрішні справи" Російської Федерації.

Повідомляється, що у міністерстві вирішили звернутися "до компетентних відомств Російської Федерації" з пропозицією розробити проти YouTube і німецьких ЗМІ відповідні "заходи".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?