В Росії українського журналіста звинуватили в екстремізмі
Категорія
Україна
Дата публікації

В Росії українського журналіста звинуватили в екстремізмі

В Росії українського журналіста звинуватили в екстремізмі
Джерело:  online.ua

За словами адвоката Романа Цимбалюка, російська влада демонструє нетерпимість до будь-якого прояву альтернативної думки.

Джерело: Facebook-cторінка адвоката Романа Цимбалюка Миколи Полозова.

Звинувачення проти українського журналіста

Полозов підкреслив, що російська влада висунула звинувачення єдиному офіційно акредитованному у країні українському журналістові.

Російська влада настільки нетерпима до прояву будь-якої альтернативної думки, крім її власних наративів, що найчастіше виходить за рамки здорового глузду... Єдиний акредитований у Росії український журналіст Роман Цимбалюк опинився в цій самій Росії поза законом. Як зазвичай, звинуватили в екстремізмі, - заявив Полозов.

Він заявив, що у Росії проти його підзахистного планують завести кілька адміністративних справ за звинуваченнями у розповсюджені ненависті та ворожнечі.

Додатковою ознакою узгодженої атаки на Романа є злив через пропагандистські смітники різної нібито дискредитуючої інформації, наприклад, абсурдних звинувачень у шпигунській діяльності. Як би там не було, з боку влади РФ здійснюється тиск на іноземного журналіста, фактично з позбавленням його права на свободу вираження поглядів та здійснення професійної діяльності

У Росії можуть посадити єдиного акредитованного у країні українського журналіста 

За словами самого Цимбалюка, за допомогою свого адвоката Миколи Полозова він доб'ється знаття звинувачень.

Він також додав, що отримані згідно з рішенням ЄСПЛ гроші планує витратити на на підтримку дітей заарештованих кримських татар.

Нещодавно у Росії заявили про масштабне затримання не менш ніж 106 осіб, яких звинувачують у підтримці українських радикалів.

Члени "українського неонацистського угруповання" нібито закликали здійснювати насильницькі акції, теракти та вбивства.

Між тим, український журналіст та політичний експерт Віталій Портников звернув увагу на те, що анонсовані переговори глав МЗС країн НАТО можуть стати поворотним моментом не тільки для України, а й для усієї Європи. Політолог розповів, як Альянс може вплинути на подальший розвиток події та на дії очільника Кремля Володимира Путіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?