В Росії вже готуються до відключення від міжнародної мережі Інтернету
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії вже готуються до відключення від міжнародної мережі Інтернету

В Росії вже готуються до відключення від міжнародної мережі Інтернету
Джерело:  online.ua

Російська влада готується до ймовірної загрози відключення від міжнародної мережі Інтернету і проводить перевірки працездатності сайтів РФ в умовах тотальної ізоляції. 

Джерело: РосЗМІ

Що відомо про загрозу відключення Росії від Інтернету  

За інформацією російського видання РБК із посиланням на двох представників телекомунікаційного ринку, у Росії відбулися навчання із "забезпечення сталого функціонування інтернету на випадок його відключень ззовні".

Зокрема, навчання пройшли у ніч із 4 на 5 липня і включали в себе штучне відключення країни від міжнародної системи Інтернету.

Представник Роскомнагляду в розмові з РБК назвав навчання успішними, але не пояснив, у чому саме полягала їхня мета.

Під час навчань могли перевіряти, чи справді Рунет продовжує працювати в разі подібного відключення (ззовні) Приблизно так само випробовують бронежилети, коли надягають їх на манекени й потім розстрілюють, - повідомив один із співрозмовників видання.

Тим часом оператори "Ростелеком", МТС, "Мегафон" і "Білайн" відмовилися коментувати навчання.

Як зазначає РБК, оскільки випадків відключення Росії від глобального інтернету не було, влада використовує встановлені операторами системи DPI для блокування контенту або уповільнення швидкості соціальних мереж.

Хакери з РФ заблокували роботу найбільшого порта в Японії  

Група хакерів з Росії атакувала найбільший порт Японії Нагоя. Через це порт не може повноцінно функціонувати принаймні вже 2 дні.

Група хакерів LockBit 3.0 вимагають викуп в обмін на відновлення системи.

Зазначається, що порт в центральній японській префектурі Айті досі не може завантажувати і розвантажувати контейнери з трейлерів. Адміністрація порту має намір спробувати відновити роботу в четвер вранці.

Збій в роботі стався близько о 06:30 у вівторок. Тоді ж співробітник порту не зміг запустити комп'ютер оскільки його система вже була заражена програмою-вимагачем.

Порт, зі свого боку, є центром експорту та імпорту Toyota.

Автовиробник заявив, що не може завантажувати або розвантажувати автозапчастини через збій.

Водночас компанії додали, що поки що не було жодних перебоїв у виробництві, а логістика нових автомобілів залишається незачепленою, оскільки управляється за допомогою іншої комп'ютерної системи.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?