В Росії заявили про тисячі військових НАТО в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В Росії заявили про тисячі військових НАТО в Україні

В Росії заявили про тисячі військових НАТО в Україні
Джерело:  online.ua

За словами спікера МЗС РФ Марії Захарової, Україна готується до силового вирішення конфлікту на Донбасі.

Джерело: "РИА Новости"

Нові звинувачення Росії 

Замість того, щоб покласти край громадянській війні, що триває вже восьмий рік, Київ, схоже, готується до силового вирішення проблеми Донбасу, як вони її називають, - заявила Захарова.

Між тим, за словами директора Другого департаменту країн СНД при МЗС РФ Олексія Поліщука, на військових об'єктах в Україні та морських базах знаходяться понад 10 тис військових НАТО, з яких не менш 4 тис - це військові США.

Західні інструктори тренують українських військових, вчать ведення наступальних дій, зокрема, в умовах міської забудови. Це прямо порушує "Комплекс заходів щодо виконання Мінських угод" 2015 року, згідно з яким із країни, навпаки, мають бути виведені всі іноземні збройні формування, військова техніка та найманці. Така лінія західних країн негативно впливає на врегулювання конфлікту на Донбасі, - заявив Поліщук.

Тоді як Захарова заявила, що присутність іноземних військових інструктурів в Україні є провокацією.

Ці інструктори займаються просто прямим підбурюванням і безпосередньо керують тими подіями, що розгортаються на наших очах на Донбасі. Мало того, з недавніх пір ці інструктори отримали право набути громадянства України в спрощеному порядку... Вони намагаються не лише легалізувати іноземних військових, що знаходяться в країні, а й обійти вимоги мінського комплексу заходів щодо виведення іноземних збройних формувань, військової техніки та найманців з території України, - заявила Захарова.

Марія Захарова (фото - flickr.com)

Крім того речниця МЗС РФ звинуватила Київ у нагнітанні істерії навколо теми про підготовку Росією нападу на Україну.

Реакція Західних країн на агресію Росії проти України

США вітає наміри відновити режим припинення вогню на Донбасі, а також закликає Росію виконувати Мінські домовленості та припинити скупчення військ на кордоні з Україною.

У Байдена сподіваються, що дипломатичний простір, необхідний для деескалації регіональної напруженості та створення позитивної атмосфери для подальшого обговорення.

США вітають зусилля Спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та Тристоронньої контактної групи та закликали сторони припинення вогню повністю дотримуватися своїх зобов’язань щодо спільної безпеки людей, які проживають на Донбасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?