В СБУ підтвердили обшуки у нардепа Столара
Категорія
Україна
Дата публікації

В СБУ підтвердили обшуки у нардепа Столара

В СБУ підтвердили обшуки у нардепа Столара
Джерело:  online.ua

Слідчі СБУ провели обшуки в нардепа з колишньої, забороненої в Україні проросійської партії "ОПЗЖ" Вадима Столара в рамках розслідування справи про причетність низки столичних будівельних компаній до відмивання коштів екс-нардепа Віктора Медведчука. 

Джерело: сайт СБУ

Що відомо про обшуки в Столара та його причетність до махінацій Медведчука 

За інформацією представників СБУ, було проведено низку обшуків у представників деяких столичних компаній-забудовників, підконтрольних нардепу з колишньої "ОПЗЖ" Вадиму Столару.

На переконання слідства, ці комерційні структури були залучені до протиправних схем легалізації коштів в інтересах колишніх депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака. Аналогічні схеми працювали також на користь інших громадян РФ та РБ, до яких були застосовані санкції РНБО, країн ЄС та США, - йдеться у повідомленні СБУ.

Наразі правоохоронці продовжують ліквідовувати всі протиправні схеми та канали легалізації коштів, зароблених злочинним шляхом.

Мова йде і про викуп корпоративних прав українських забудовників різними офшорами та російськими банками, і про спрямування коштів від продажу нерухомості на фінансування дій, що задають шкоди державній безпеці.

СБУ провели правоохоронці провели обшуки за місцями проживання службових осіб і в офісах будівельних компаній.

Слідчі дії проводились за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • Планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни (ст. 437);

  • Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ст. 110-2).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?