В СБУ прокоментували скандал навколо нового нардепа Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

В СБУ прокоментували скандал навколо нового нардепа Ради

В СБУ прокоментували скандал навколо нового нардепа Ради
Джерело:  online.ua

СБУ не має підтверджених даних, що у нардепа Андрія Аксьонова, який сьогодні прийняв присягу під крики "Ганьба!", є російський паспорт.

Джерело: Укрінформ

"Документально підтверджених даних про наявність у громадянина України Аксьонова Андрія паспорта громадянина РФ у Служби безпеки України поки немає", - пояснили в пресслужбі СБУ.

Також там уточнили, що Аксьонову не повідомляли про підозру у кримінальному провадженні по розслідуванню щодо його ймовірної причетності до так званого "референдуму" бойовиків на території Добропільського району Донецької області.

"Не повідомляли про підозру, але здійснюють досудове розслідування", - підкреслили в СБУ.

Що говорить Аксьонов про наявність російського паспорта

Нардеп Аксьонов, який потрапив в Раду за результатами проміжних виборів в 50-му окрузі, заявляє, що наявність у нього російського громадянства можна довести, тільки побачивши відповідний паспорт. Він вважає незаконним блокування трибуни в залі парламенту, де депутати намагалися перешкодити прийняттю ним присяги.

"За російським паспортом. З юридичної точки зору наявність громадянства може довести тільки наявність паспорта. Хтось із вас бачив мій російський паспорт? Немає паспорта - немає громадянства. А плоди хворої уяви депутатів, журналістів, панове, ви ж дорослі люди, навчитеся думати ", - прокоментував скандал Аксьонов.

Що відомо про депутата Андрія Аксьонова

Аксьонов балотувався на довибори в Раду від партії Порядок. На виборах в окрузі №50 у Донецькій області він набрав 65,45% голосів виборців - такі результати оприлюднила ЦВК 9 квітня.

Аксьонова підозрюють в тому, що він, перебуваючи на посаді голови селища Новодонецьке, організував там так званий "референдум ДНР". Після цього він нібито втік до окупованого РФ Крим і там отримав паспорт РФ, а потім повернувся на підконтрольну Україні територію. У жовтні 2015 року Аксьонов був обраний мером Добропілля.

В СБУ стверджують, що займаються питанням можливої причетності Аксьонова до проведення "референдуму" бойовиків на Донбасі, але спростовують наявність у нього громадянства РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?