В США прогнозують схвалення рішення про передачу Україні F-16
Категорія
Політика
Дата публікації

В США прогнозують схвалення рішення про передачу Україні F-16

В США прогнозують схвалення рішення про передачу Україні F-16
Джерело:  online.ua

За словами представника США при ОБСЄ Майкла Карпентера, очікується, що адміністрація президента Джо Байдена та Конгрес з рештою схвалять рішення, запропоноване сюзниками щодо передачі Україні винищувачів F-16.

Джерело:   Delfi

Що відомо про йомовірність отримання F-16 від США

За словами дипломата, у Білому домі підтримують будь-яку ідею щодо допомоги українським військовим, зокрема, це стосується не тільки старої радянської техніки, але й сучасних озброєнь.

Ми вже давно дотримуємося думки, що те, що постачають наші союзники - це їхня справа. І ми підтримуємо незлічені вклади , які наші союзники внесли для України, - зазначив Карпентер.

Представник США в ОБСЄ очікує, що США підтримають ідею союзників про передачу винищувачів.

Тому я очікую, що у Сполучених Штатах буде широка підтримка наших союзників, які продовжуватимуть нарощувати свій внесок, - наголосив дипломат.

У той же час в міноборони Чехии спростували поширювану в ЗМІ інформацію про готовність передати Україні танки Leopard-2.

Ніхто не просив і не пропонував Чехії надати танки, які, згідно з раніше укладеним договором, вона отримає від Німеччини як компенсацію за допомогу Україні, - йдеться у повідомленні міноборони.

Прага також заявляє, що "нічого подібного не обговорювалося і на засіданні"Рамштайн".

Припущення про те, що Чехія замість танків Leopard отримає американські танки Abrams, також не відповідає дійсності, - підкреслили представники чеського військового відомства.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк, між тим, дорікнув західним союзникам за нерішучість у питанні поставок танків.

Післямова до глобальної нерішучості… Ви все одно допоможете Україні необхідною зброєю та усвідомите: немає жодного варіанта закінчити війну, крім завдати поразки Російській Федерації, - зазначив Подоляк.

Але, зазначив він, сьогоднішня нерішучість убиває дедалі більше громадян України.

Кожен день зволікання – це смерті українців. Думайте швидше, - наголосив Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?