В США засудили росіянку за спробу вбивства українки
Категорія
Події
Дата публікації

В США засудили росіянку за спробу вбивства українки

В США засудили росіянку за спробу вбивства українки
Джерело:  online.ua

У США визнали винною росіянку Вікторію Насирову у спробі отруїти власного косметолога - українку Ольгу Цвик з метою заволодіти її паспортом та жити за чужою особистістю. 

Джерело:  BBC

Що відомо про спробу росіянки отруїти українку у США 

Зазначається, що у 2016 році Насирова намагалась отруїти Ольгу Цвик чизкейком з великою дозою сильного заспокійливого феназепаму із метою заволодіти її паспортом.

Однак українка вижила, і повернувшись з лікарні, дізналась про викрадення власних документів. Зокрема, росіянка викрала в неї паспорт та дозвіл на роботу в США.

Крім того, росіянка забрала коштовності й 4 тис доларів. Зазначається, що обидві жінки мали темне волосся, однаковий колір шкіри та говорили російською.

Під час зустрічі росіянка з'їла два шматочки чизкейка, а третій - запропонувала Цвик. Постраждалу почало нудити після чого вона втратила свідомість.
Наступного дня Цвик знайшла непритомною її подруга. Біля дівчини були розкидані таблетки, щоб інсценувати самогубство.

Фахівці дослідили залишки десерту на контейнері і виявили, що вони містять феназепам – сильнодіючий транквілізатор.

Вікторію Насирову заарештували.

Присяжні визнали Насирову винною по кількох пунктах, зокрема замах на вбивство, напад і незаконне позбавлення волі. Суд вже обирає покарання і має оголосити його 21 березня.

Хоча ми розчаровані вердиктом присяжних, ми поважаємо його та обмірковуємо наші подальші дії, - заявив адвокат обвинуваченої Крістофер Хойт.

Вказується, що для Насирової це не перші проблеми з законом. У 2015 році Інтерпол видав червоне повідомлення про її арешт через вбивство жінки в Росії роком раніше. Росіянка вбила сусідку та викрала її заощадження.

У 2014 році Насирова також була звинувачена в отруєнні своєї сусідки у Краснодарі.

За словами доньки вбитої, яка проживає в США у коментарі журналістам телеканалу   CBS News, Насирова  здружилася зі своєю сусідкою Аллою Алєксєєнко, яка жила у квартирі навпроти.

Насирова казала, що хоче поїхати до Нью-Йорка, і брала у сусідки шуби та гроші, обіцяючи передати це як подарунок її доньці. Потім Алєксєєнко "загадково" зникла, а з її квартири викрали заощадження і цінності.

Насирова була останньою, хто бачив Алєксєєнко живою. Дочка вбитої заявляла, що квартира матері була ідеально відмита, а на стіні нібито було нашкрябане послання від матері – слово "деньги".

Насирова заперечувала свою причетність до вбивства, а російська поліція не розслідувала справу належним чином.
Згодом російські детективи таки знайшли докази провини Насирової – камери зафіксували труп на передньому сидінні її машини. У 2015 році було знайдено рештки тіла вбитої, але підозрювана у вбивстві втекла.

За словами доньки Алєксєєнко, один із російських "поліцейських" мав інтимні стосунки з Насировою і їй вдалося виїхати з країни не без його участі.

Росіянка підробила документи і вирушила до Мексики, а потім – у Нью-Йорк, де знайомилася з чоловіками онлайн та надавала секс-послуги як домінантка.

При цьому жінка активно вела профіль у Facebook під чужим іменем та публікувала свої фото.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?