В США ззарештували росіян за поставки авіакомпаніям РФ запчастин для літаків — NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

В США ззарештували росіян за поставки авіакомпаніям РФ запчастин для літаків — NYT

В США ззарештували росіян за поставки авіакомпаніям РФ запчастин для літаків — NYT
Джерело:  online.ua

У США заарештували двох росіян, які допомагали російським авіакомпаніям в обхід санкцій отримувати деталі для західних літаків Boeing та Airbus.

Джерело:  The New York Times

Що відомо про отримання Росією деталей для західних літаків зі США 

За інформацією видання із посиланням на документи російської митниці, протягом минулого року до Росії успішно надійшли тисячі партій деталей для літаків.

Зокрема, замовниками деталей були "Аерофлот", "Росія", "Перемога", "Урал", UTair, S7 Airlines.

Підтверджено не менше 5 тис поставок деталей до Росії зі США.

Поставки включали в себе різноманітні партії деталей від від простих гвинтів до двигунів за сотні тисяч доларів.

Протягом 8 місяців минулого року в Росію було доставлено деталей на суму в 14,4 млн доларів.

Значна частина деталей на загальну суму в 8,9 млн доларів відносилась до літаків  Boeing. Також поставлялися деталі для літаків Airbus.

За словами експертів, авіакомпанії Boeing і Airbus не обов'язково причетні до схем з обходу санкцій.

Як росіяни в США допомагали обходити санкції 

Ці поставки стали можливими завдяки незаконним схемам для обходу санкцій, в яких були задіяні підставні покупці. Більшість продуктів надходили через такі країни, як Об'єднані Арабські Емірати, Туреччина, Китай та Мальдіви.

За однією з таких схем стояв громадянин Росії Олег Пацуля, який проживає поблизу Майамі. За версією слідства, він міг допомогти росіянам обійти глобальні санкції через мережу компаній, що базуються у Флориді, Туреччині та Росії. Передбачається, що Пацуля сам вийшов на російські авіакомпанії з пропозицію допомогти.

У світлі санкцій, введених проти Російської Федерації, ми успішно вирішуємо виникаючі проблеми, - заявляв у листі росіянам Пацуля.

У четвер Пацуля і його діловий партнер були заарештовані. Їм пред'явлені звинувачення в порушенні експортного контролю США і відмиванні грошей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?