У ТКГ описали 9 сценаріїв оборони України під час ймовірного нападу РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У ТКГ описали 9 сценаріїв оборони України під час ймовірного нападу РФ

У ТКГ описали 9 сценаріїв оборони України під час ймовірного нападу РФ
Джерело:  online.ua

В Офісі президента розробили дев’ять сценаріїв оборони від можливого наступу РФ, які забезпечені матеріально й організаційно та наразі щоденно вдосконалюються. Таку заяву зробив радник голови Офісу президента з питань стратегічних комунікацій у сфері нацбезпеки та оборони Олексій Арестович.

Джерело: "Свобода слова на ICTV"

 Радник охарактеризував бачення ситуації з концентрацією російських військ поблизу українського кордону, а також міграційну кризу в Білорусі, яка спричинила притік мігрантів з Близького Сходу до кордонів країн ЄС, зокрема, Польщі та Литви.

"Ми цілком і повністю розуміємо небезпеку. Ще в квітні, коли була перша концентрація (російських військ неподалік українського кордону – ред.), було здійснено сценарне планування. Дев’ять сценаріїв оборони країни з квітня існують і забезпечені й матеріально, й організаційно. І вони постійно вдосконалюються", - розповів він.

Арестович додав, що, на його думку, як військового оглядача, "як тільки рука першого мігранта взялася за паркан білоруського кордону, то почалася масштабна операція".

Можлива ескалація на Донбасі та спецоперація Китаю проти Тайваню

Крім того, Арестович пов’язав ситуацію з можливою ескалацією в Україні з потенційною спецоперації Китаю проти Тайваню. Він пояснює це тим, що у випадку розгортання воєнних дій на Далекому Сході, західним дипломатами буде важко зосередитися і одночасно реагувати створення внаслідок агресивних дій нових гарячих точок.

 Нагадаємо, наприкінці минулого місяця журналісти The Washington Post опублікували матеріал про підвищення концентрації російських військ і техніки поблизу кордонів України. Зазначалося, що ці маневри викликали серйозну стурбованість в урядових колах США і Європи.

Також на початку листопада в західних ЗМІ почала з'являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військових до кордону з Україною.

В Міноборони України підтвердили, що РФ зосередила біля кордонів України і на окупованих територіях угруповання військ чисельністю 90 тис. осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?