В ТКГ зробили тривожну заяву про ситуацію на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

В ТКГ зробили тривожну заяву про ситуацію на Донбасі

В ТКГ зробили тривожну заяву про ситуацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

За останні декілька днів бойовики “ЛНР” та ”ДНР” все частіше застосовують дрони для коригування атакувальних дій щодо позицій ЗСУ. Про це розповіли в українській делегації в Тристоронній контактній групі.

Джерело: пресслужба ТКГ

За вчорашню добу, 6 листопада один такий безпілотник був збитий українськими підрозділами у безпосередній видимості патруля СММ ОБСЄ. А сьогодні, 7 листопада – на напрямках Саханка – Водяне, Пікузи – Гнутове бойовики застосували ще два.

«У всіх випадках ворожі БПЛА були споряджені боєприпасами типу ВОГ-17 (по два), а сьогодні здійснили їх скидання на позиції ЗС України. Українська делегація зазначає, що використання іноземних БПЛА категорично заборонено як Мінськими домовленостями, так і Додатковими заходами щодо посилення режиму припинення вогню від 22.07.20 р., які системно та грубо порушують окупаційні війська», – наголосили в українській делегації.

У ТКГ нагадали, що у випадку наявності об’єктивної загрози життю особового складу, українські підрозділи мають право застосовувати своє озброєння для відповіді.

Гібридна війна Росії проти України

Офіційний Кремль не визнає факту агресії з боку своїх збройних сил, не зважаючи на багаточисельні докази причетності Росії до війни. Українська сторона у правовому полі називає війну неоголошеною. Згідно з розслідуванням Bellingcat, до бойових дій на Донбасі залучені десятки тисяч військових РФ. Підрахунки здійснили завдяки суттєвому збільшенню кількості серійних номерів медалей, з початком бойових дій у 2014 році.

Кількість жертв війни на Донбасі

Через війну на Сході України втратили життя понад 13 тисяч людей, таку цифру називають в Управлінні верховного комісара ООН із прав людини станом на липень цього року. Йдеться про 3,5 тисяч цивільних, трохи більше 4 тисяч українських військових та добровольчих підрозділів. На війні померли також близько 5,5 тисяч підтримуваних Росією бойовиків.

Зі свого боку, офіційна статистика ЗСУ трохи менш песимістична. Відомство називає цифру в 2 тисячі 719 військових, які загинули на війні. При цьому, за даними оборонного відомства, поранення отримали10 тисяч 368 військовослужбовців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?