В Угорщині виступили зі скандальною заявою про українських полонених
Категорія
Політика
Дата публікації

В Угорщині виступили зі скандальною заявою про українських полонених

В Угорщині виступили зі скандальною заявою про українських полонених
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто цинічно збрехав, що його країна, мовляв, не причетна до вивезення з Росії 11 українських військовополонених, які зараз перебувають на угорській території.

Джерело:  Index

В Угорщині знову брешуть про українських полонених

Я думаю, що це хороша новина, що вони на волі, - заявив угорський дипломат під час виступу у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Петер Сійярто також почав стверджувати, що передача українців Угорщині відбулася після "дискусій між церквою та релігійними організаціями, в яких угорська держава не брала жодної участі".

Ці люди вільні у своєму пересуванні в Угорщині, вони вільні робити те, що вони хочуть робити, – запевняє глава МЗС.

Дипломат цинічно запевняє, що передані Угорщині бранці можуть зв'язатися з українською владою, "якщо вони хочуть".

Що відомо про скандал з передачею українських полонених Угорщині

19 червня офіційний Київ заявив, що умови перебування в Угорщині переданих їй з РФ українських полонених не дозволяють говорити про їхній вільний статус.

Окрім того, Будапешт не хоче обговорювати це питання з українською владою.

На переконання глави МЗС Дмитра Кулеби, у вивезенні українських бранців із Росії в Угорщину зацікавлений особисто прем’єр Угорщини та поплічник Путіна Віктор Орбан.

Окрім того, нещодавно неофіційно з’являлася інформація про те, що звільнення 11 українських військовополонених та їхнє перевезення в Угорщину могли бути особистою ініціативою віцепрем’єра Жолта Шем’єна, про яку знав лише він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?