В Україні амністували десятки засуджених за нетяжкі злочини ветеранів АТО
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні амністували десятки засуджених за нетяжкі злочини ветеранів АТО

В Україні амністували десятки засуджених за нетяжкі злочини ветеранів АТО
Джерело:  online.ua

31 учасника бойових дій на Донбасі звільнено від відбування покарання згідно з указом президента Володимира Зеленського, який він підписав у цю п’ятницю. Указ про помилування стосується лише тих із засуджених, які вчинили легкого і середнього ступеня тяжкості злочини. Про це повідомили в Консультативній раді з питань забезпечення прав і свобод захисників України

Джерело: Facebook-акаунт глави Консультативної ради

“Державна кримінально-виконавча служба повідомила про виконання Указу Президента України щодо звільнення учасників бойових дій в повному обсязі!

Щиро бажаю всім помилуваним і відтепер вільним захисникам України, ніколи більше не повертатись в місця несвободи!”, - йдеться у повідомленні глави Консультативної ради Альони Вербицької.

Зазначимо, рекомендація про помилування надійшла від комісії Консультативної ради, що займається відповідними питаннями. При затвердженні кандидатів, враховували насамперед ступінь тяжкості вчинених ветеранами злочинів. Крім того, брали до уваги термін фактичного відбуття ними покарання, встановленого Кримінальним кодексом.

Також враховували сімейний стан засуджених, їхню поведінку в місцях відбування покарання, думку з цього приводу працівників установ тюремного ув’язнення щодо доцільності помилування. Також при прийнятті рішення рада з питань забезпечення прав ветеранів звертала увагу на поведінку засуджених під час перебування за гратами.

В Офісі президента наголосили, що рішення прийняли, враховуючи заслуги захисників перед Україною. За словами керівника ОП Андрія Єрмака, такого роду окреме подання про помилування військових «зроблено вперше в новітній історії України».

Додамо, що під дію указу не потрапили засуджені за ДТП в стані алкогольного сп'яніння, вбивство тощо. У планах – психологічні консультацій звільнених ветеранів, які допоможуть їм соціалізуватися.

Нагадаємо, ветерану АТО, який погрожував підірвати Кабмін у серпні, призначили психіатричну експертизу. Попередньо відомо, що зловмисника звуть Володимир Прохнич, він був сапером в батальйоні "Айдар" і має контузію.

В травні цього року тернопільській суд змінив запобіжний захід для ветерана АТО, котрий захищаючись від нападників, що проникли в його помешкання, випадково вбив одного із агресивних чоловіків. 24-річний ветеран підозрюється у вбивстві при перевищенні меж необхідної оборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?