В Україні дозволили писати "росія" з малої літери
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні дозволили писати "росія" з малої літери

В Україні дозволили писати "росія" з малої літери
Джерело:  online.ua

У Нацкомісії зі стандартів державної мови дозволили у неофіційних документах писати слова "росія" та "москва" з маленької букви і наразі це більше не буде вважатись помилкою. 

Джерело: сайт Нацкомісії

Тепер можна писати "росія" та "москва" з маленької букви 

За словами представників Нацкомісії, написання назв "російська федерація",  "росія", "москва", "московія", "московське царство", "російська імперія»", "державна дума рф" і тому подібних з малої букви можна не розглядати як порушення норм української мови у неофіційних текстах.

Зазначається, що Нацкомісія обговорила це питання із урахуванням офіційних листів від Інституту української мови НАН України, Інституту мовознавства імені О. О. Потебні НАН України за зверненням віцепрем’єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Як буде писатись "Росія" у офіційних документах

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий зазначав, що назва держави "Російська Федерація" в офіційних документах має бути написана з великих літер.

Так, спершу МОН випустило документ щодо освіти українських дітей за кордоном, в якому РФ написано з малої літери.

Проте пізніше Лісовий випустив наказ про написання назви Росія з великої літери та наказав виправити назву, якщо в документах вона написана з маленької літери. Він пояснив, що без виправлення назви у наказі Мінʼюст не зареєстрував би цей документ.

Лісовий вважає, що написання "рф" з великої літери - помилка, але така вимога нормопроєктування.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?