В Україні хочуть підвищити виплати при народженні дитини
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні хочуть підвищити виплати при народженні дитини

В Україні хочуть підвищити виплати при народженні дитини
Джерело:  online.ua

26 травня Кабінет міністрів України розгляне законопроєкт, який передбачає підвищення виплат при народженні дитини до 50 тисяч гривень. Розмір держдопомоги не переглядався з 2014 року.

Джерело: Кабмін

У законопроєкті про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини пропонується з 1 січня 2022 року збільшити виплати майже на 10 тисяч грн. З 1 січня 2023 року і в подальшому планують щорічно передбачати збільшення розміру допомоги при народженні дитини на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін.

Підвищення виплат при народженні дитини

Якщо Кабмін підтримає законопроєкт, то виплати з бюджету при народженні дитини з 1 січня 2022 року зростуть до 50 тисяч гривень. Виплата допомоги буде проводитися наступним чином:

  • одноразова виплата в розмірі 25% загального розміру допомоги відразу після народження дитини;

  • решта суми - протягом наступних 36 місяців рівними частинами.

Законопроєкт про підвищення виплат при народженні дитини

Виплати при народженні дитини в Україні - розмір допомоги у 2021 році

У 2021 року сім'ї отримують 41280 грн при народженні дитини - 10320 грн виплачуються відразу, решта суми по 860 грн виплачується щомісяця протягом 3 років.

Виплати в зв'язку з вагітністю та пологами можуть також отримувати самозайняті жінки-підприємці (ФОПи), якщо вони платили єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Розмір допомоги індивідуальний і залежить від кількості днів відпустки і розміру ЄСВ, який платила жінка-ФОП. Чим більше була сума ЄСВ, тим більша сума декретних виплат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?