В Україні набувають чинності зміни в ПДР — що зміниться
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні набувають чинності зміни в ПДР — що зміниться

В Україні набувають чинності зміни в ПДР — що зміниться
Джерело:  online.ua

З 1 листопада 2021 року в Україні набудуть чинності нові зміни правил дорожнього руху. Нововведення досить масштабні. Вони охоплюють майже всі правила дорожнього руху: зміняться знаки, розмітка на дорозі, норми обмеження швидкості та класифікація доріг.

Джерело: пресслужба Патрульної поліції

Зміни, внесені до правил дорожнього руху, були ухвалені постановою Кабміну № 1091 у вересні. З 1 листопада в Україні, згідно з оновленими правилами, з'являться нові дорожні знаки, нова дорожня розмітка, нові діагональні пішохідні переходи. Також з'являться нововведення для велосипедистів.

Зміни в ПДР з 1 листопада 2021 року - головні нововведення

Зміни правил дорожнього руху обумовлені необхідністю приведення положень правил дорожнього руху у відповідність до національних стандартів України (ДСТУ 4100:2021 та ДСТУ 2587:2021). Вони передбачають:

  • Нові дорожні знаки

З'являться нові дорожні знаки — житлова зона, пішохідна доріжка, початок населеного пункту та його закінчення, напрямки повороту, місця дозволеної зупинки та стоянки, заборона руху транспортних засобів, автозаправні/електрозарядні станції, місце для заряджання електромобілів, платна дорога її кінець, острівець безпеки, діагональний пішохідний перехід та інші.

Зміни в ПДР - нові дорожні знаки

Зміни в ПДР - нові дорожні знаки

  • Нова дорожня розмітка

Вводиться нова розмітка для позначення засобу для заспокоєння руху; виділених місць паркування вздовж доріг та наближення до кільцевої розв'язки; перед виходами із території шкіл; для позначення місця концентрації ДТП; для позначення виділених місць для паркування вздовж доріг і т.п. До вертикальної розмітки, що діє, додадуть нову - жовто-червону.

  • Зміни для велосипедистів, пішоходів та осіб з порушенням зору

З'явиться нове визначення велосипедної доріжки; Концепція велосипедної смуги та велосипедного переїзду. Згідно з правилами, велосипедна доріжка – доріжка з покриттям за межами проїжджої частини, велосипедна смуга – смуга, призначена для руху на велосипедах у межах проїжджої частини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?