В Україні найближчим часом суттєво потеплішає
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні найближчим часом суттєво потеплішає

В Україні найближчим часом суттєво потеплішає
Джерело:  online.ua

До України наближається тепле атлантичне повітря із Західної Європи, в Укргідрометцентрі запевняють, що найближчим днями на території країни має суттєво потеплішати.

Джерело: Укргідрометцентр

Сьогодні в Україні зафіксована прохолодна погода без опадів, синоптики мають своє пояснення особливостей пори. Бабине літо потішить більшим теплом у наступні дні, 28 та 29 жовтня.

“Такі погодні умови забезпечує поле підвищеного тиску - один антициклон відійшов у східному напрямку, а із заходу до нас вже наближається наступний на ім'я ROSAMUNDE. Саме вони дарують спокійну ясну погоду, але водночас морозні ночі, коли приземний шар повітря швидко вихолоджується”.

Завтра в Україні без опадів, лише у північно-східних областях місцями невеликий дощ, уночі та вранці у західній частині місцями туман. Температура вночі 1-6° тепла, у Карпатському регіоні та східних областях місцями 2-7° морозу, вдень 9-14° тепла, на Закарпатті та півдні країни до +17°. Вітер переважно західний, 5-10 м/с. У Києві 28 жовтня без опадів, уночі 3-5° тепла, вдень +11-13°, вітер переважно західний, 5-10 м/с.

Післязавтра, у п’ятницю 29 жовтня, в Україні опадів не передбачають. Вночі та вранці у західних, північних та центральних областях місцями туман, вночі 4-9° тепла, в Карпатському регіоні від 3° тепла до 2° морозу, вдень 10-15° тепла, у західних областях до +18°. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.

У Києві у п'ятницю без опадів, уночі і вранці місцями можливий туман, вночі 7-9° тепла, вдень +12-14°. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.

Яка погода буде в листопаді

За прогнозами, тепло останніх днів жовтня перейде і на перші дні листопада. За попередніми розрахунками потепління затримається і на початок листопада. Тобто початок листопада може бути доволі такий приємний, комфортний, ще без морозів, каже з цього приводу синоптикиня Українського гідрометцентру, Наталія Птуха.

«Бабиним літом це вже, звичайно, складно буде назвати, вже все ж таки листопад, але примруживши око, можна буде», — заспокоює вона.

А ще, як прогнозують у відомстві,  вкінці листопада в Україну можуть завітати морози та сніг, особливо вночі. А вдень стовпчики термометрів показуватимуть мізерні +2...+5.

Читайте також:

  • На Буковелі та Попі Івані падає сніг — перше фото

  • Зникнення міст, посухи і лісові пожежі – експерти дали прогноз щодо зміни клімату в України.

  • Синоптики попереджають про різку зміну погодних умов в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?