В Україні очікується різке похолодання — де буде до -18°
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні очікується різке похолодання — де буде до -18°

В Україні очікується різке похолодання — де буде до -18°
Джерело:  online.ua

У найближчі декілька дні в Україні очікується суттєве похолодання. У деяких регіонах температура вночі опуститься до -18°.

Джерело: Фейсбук Українського гідрометеорологічного центру

Прогноз на 12 та 13 січня

У найближчі кілька днів за рахунок холодного північного вітру та затоку арктичної повітряної маси, значення температури в Україні почнуть поступово знижуватись і вже у середу нам обов'язково стануть у нагоді теплі речі та гарячі напої, - повідомили синоптики.

За рахунок периферії антициклону істотних опадів синоптики не прогнозують. Проте ближче до кінця тижня морози слабшатимуть.

У середу, 12 січня на заході України температура опуститься до -14°, вдень буде до -11°. На півночі очікується до -15° вдень і вночі, на сході буде тепліше - до -12° вночі і до -9° вдень. У південних областях завтра очікується до -9° вночі і до -5° вдень. У центральних регіонах до -11° вдень і вночі.

У Києві очікують похолодання до -14° вночі та вдень.

13 січня найхолодніше буде в Сумській області - там вночі очікують -19°. На півночі країни температура також опуститься до -18°.У Києві вночі буде до -17° градусів морозу. До -16° градусів опустяться стовпчики термометрів в західних і східних областях.

Також в гідрометеорологічному центрі повідомили, що на дорогах очікується ожеледиця.

Найтепліша зима в Києві

Нещодавно вперше за 142 роки київська погода в січні більше відповідає квітневій, про це повідомили співробітники Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського.

5 січня у Києві вперше за 142 роки середньодобова температура повітря склала +6,5°С, що на 0,7°С вище рекордного значення температури для цього дня 1961 року, — повідомили в обсерваторії.

Нагадаємо, що раніше в обсерваторії повідомляли, що 2021 рік став одним з двадцяти найтепліших та найсухіших у Києві за 140 років.

Найхолодніше минулого року було 20 січня – мінус 20,2°С, найспекотніше – 24 червня, коли температура в тіні досягла +35,5°С.

Загалом у 2021 році у Києві було зафіксовано 25 температурних рекордів, причому більше їх було у січні й червні – 9 та 10 відповідно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?