Синоптики оголосили в Україні штормове попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики оголосили в Україні штормове попередження

Синоптики оголосили в Україні штормове попередження
Джерело:  online.ua

4 лютого Український гідрометцентр оголосив штормове попередження у зв'язку з погіршення погодних умов 7 та 8 лютого. За словами синоптиків, місцями насипле до 40 см снігу. Окрім того, зазначається, що 8 лютого в Києві буде значний сніг, хуртовини, снігові замети: в українській столиці прогнозують приріст снігу у 15-20 см. Також очікуються пориви вітру 15-20 м/с та ожеледиця на дорогах. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис урядової організації у Facebook.

"У зв’язку з виходом циклону із заходу в Україні очікується ускладнення погодних умов. 7 лютого у Львівській, Івано-Франківській областях прогнозують значний сніг (на Закарпатті з дощем); ожеледь, на дорогах ожеледиця, пориви вітру 15-20 м/с. (І рівень небезпечності, жовтий)", — наголошує Український гідрометцентр.

Окрім того, зазначається, що 8 лютого у західних, Житомирській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській областях значний сніг, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, снігові замети, (приріст снігу 20-30см, в Рівненській, Волинській, Львівській областях 30-40 см).

"На Закарпатті, вдень і на Прикарпатті та у південних, Кіровоградській, Дніпропетровській областях у понеділок сніг з переходом у дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий)", — додають в Укргідрометцентрі.

Що стосується української столиці, то в Києві синоптики також прогнозують значне зниження температури: вночі 13-16° морозу, вдень 7-10° морозу.

"8 лютого в Києві значний сніг, хуртовини, снігові замети: синоптики прогнозують приріст снігу 15-20 см. Очікуються пориви вітру 15-20 м/с та ожеледиця на дорогах", — йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Бабак Тимко III, який мешкає на біостанції Харківського національного університету імені Каразіна в селищі Гайдари, нарешті прокинувся та вже встиг спрогнозувати ранній прихід весни — українці можуть розраховувати на суттєве потепління уже через шість тижнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?