В Україні оголосили штормове попередження: в областях обмежують рух транспорту
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні оголосили штормове попередження: в областях обмежують рух транспорту

В Україні оголосили штормове попередження: в областях обмежують рух транспорту
Джерело:  online.ua

У понеділок, 8 лютого, Україну накрив сніжний циклон, який приніс з собою снігопади, хуртовини і ожеледь. Укргідрометцентр оголосив повторне штормове попередження, а ДСНС обмежила рух транспорту в шести областях. Найбільше снігу намело на Заході і в центрі країни - в Житомирській, Київській, Чернігівській, Рівненській, Волинській та Львівській областях. Через снігопади з 15:00 понеділка до Києва заборонили в'їзд великогабаритного транспорту. Обмежено рух великогабаритного транспорту в межах Київської, Полтавської, Рівненської, Житомирської, Черкаської, Волинської та Чернігівської областях. Негода в Україні вируватиме три дні. Прогноз на найближчі дні повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

"У найближчі три доби в більшості областей сніг, на Закарпатті та в південній половині країни з дощем, найближчої ночі в північних, центральних і Харківській областях, Карпатському регіоні сильні опади. На дорогах країни ожеледиця. Завтра в Україні, крім заходу, пориви вітру 15 -20 мс, у північних та східних областях хуртовини, в центральних областях - налипання мокрого снігу, ожеледь. Температура 9 лютого вночі -3 ...- 11°С, вдень 0-5 С морозу, в центральних областях 0 ... + 5°С, на Закарпатті та півдні країни вночі близько 0°С, вдень +6 ... + 11°С; 10-11 лютого вночі 0 ...- 6°С, вдень від 3°С морозу до 3°С тепла ", - спрогнозували синоптики погоду на найближчі три дні.

8 лютого в шести областях України було обмежено рух транспорту:

  • Київська область - траси М-01 Київ-Чернігів, М-03 Київ-Харків, М-05 Київ-Одеса, М-06 Київ-Чоп, М-07 Київ-Ковель, Н-01 Київ-Знам'янка, Н-08 Бориспіль -Маріуполь;

  • Полтавська область - траси М-03 Київ-Харків, Н -08 Бориспіль-Маріуполь;

  • Рівненська область - М-06 Київ-Чоп;

  • Житомирська область - траси М-06 Київ-Чоп, М-07 Київ-Ковель;

  • Черкаська область - траси М-05 Київ-Одеса, Н-01 Київ-Знам'янка, Н-08 Бориспіль-Маріуполь);

  • Чернігівська область - траси М-01 Київ-Чернігів, Н-07 Київ-Суми.

Обмежено також рух усіх транспортних засобів на автодорозі Н-17 Маюничі-Торчин між смт. Торчин та с. Шклинь, а також великовагових транспортних засобів на деяких дорогах загального користування в межах Волинської області.

За прогнозом синоптиків, у середу і четвер, 10 і 11 лютого, синоптична ситуація не зміниться. Очікуються снігопади, мокрий сніг з дощем, хуртовини і ожеледь. Імовірно, сніговий циклон протримається в Україні до кінця тижня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українців закликали без нагальної потреби не виходити з дому через снігопади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?