В Україні оголосили штормове попередження: в яких областях різко зіпсується погода
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні оголосили штормове попередження: в яких областях різко зіпсується погода

В Україні оголосили штормове попередження: в яких областях різко зіпсується погода
Джерело:  online.ua

Погода в Україні на 8 березня різко зіпсується. Вже у неділю, 7 березня, по всій території країни посиляться нічні морози, а вдень Київ, Київську область і Карпати охопить сильний вітер поривами до 30 м/с. Рятувальники в зв'язку з погіршенням погоди оголосили штормове попередження. Також на найближчі дні в зв'язку зі снігопадами і хуртовинами в високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рівень). Крім того, за прогнозом синоптиків, на святкові березневі вихідні в Україну повернеться сніг і похолодання. Якою буде погода на 8 березня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

У неділю, 7 березня, за прогнозом синоптиків, в Україну повернуться нічні заморозки до -8°С. Сніг з дощем очікується в центральних, північних і західних областях. Мокрий сніг випаде в Києві, Чернігові, Сумах, Житомирі, Рівному та Луцьку. На решті території України без опадів, але буде дуже вітряно.

У понеділок, 8 березня, на святкову весняну погоду також не варто розраховувати. Сонячно буде тільки на півдні України. Температура повітря вдень +1 ... + 3°С, вночі 0 ...- 2°С. Мокрий сніг та дощ очікується в Черкаській, Полтавській, Луганській, Донецькій, Вінницькій і Кіровоградській областях. У Києві погода на 8 березня теж не порадує. Вночі в столиці можливий мокрий сніг. Днем похмуро, але без опадів.

Прохолодно в Україні буде до кінця наступного тижня. Вдень невеликий плюс, вночі - незначний мінус. В окремих регіонах можливі опади у вигляді мокрого снігу і дощу, тому синоптики рекомендують поки не переходити на весняний гардероб, оскільки ще можливі заморозки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бабак Тимко III зробив свій прогноз на весну 2021 року. За його прогнозом, весна в Україні буде ранньою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?