В Україні підвищують пенсії — хто і скільки буде отримувати
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні підвищують пенсії — хто і скільки буде отримувати

В Україні підвищують пенсії — хто і скільки буде отримувати
Джерело:  online.ua

Мінсоцполітики оприлюднило проект Кабміну про індексацію пенсій з 1 березня цього року з з коефіцієнтом 1,14.

Джерело: ФПУ

Наскількі підвищять мінімальний розмір пенсій в Україні

Згідно з проектом постанови, мінімальний розмір підвищення складе 100 гривень, ця індексація стосуватиметься майже половини українських пенсіонерів.

Перерахунок пенсії проводять з урахуванням коефіцієнту збільшення показника середньої заробітної плати в Україні, з якого надходять страхові внески.

У разі, коли розмір збільшення в результаті перерахунку пенсії, не досягає 100 гривень, встановлюється щомісячна доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

Індексація з вищевказаним коефіцієнтом також торкнеться колишніх військових та учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Проект передбачує підвищення мінімальних пенсійних виплат для українців, які мають страховий стаж 30/35 років, а також для осіб з інвалідністю  І групи, до 2 300 гривень. Для осіб з меншим страховим стажем мінімальний розмір пенсійних виплат складе 2 тис 100 гривень.

Мінімальний розмір соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства і дітям з інвалідністю, особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, які одержують державну соціальну допомогу складе 2 тис 100 гривень.

Фото - Pixabay.com

Допомога на кожну дитину у багатодітних сім'ях складе 2 тис 100 гривень.

Окрім цього планується встановити до пенсій за зверненнями, які надійшли по 31.12.2021 включно, які не підвищувалися з 01.03.2022, щомісячну доплату в розмірі 135 гривень.

Жінки почали отримувати доплати після виходу на пенсію

З 1 січня цього року ліквідатори аварії на ЧАЕС, члени сімей загиблих на Донбасі українських вояків, та жінки, що досягли пенсійного віку, будуть отримувати доплати.

Повідомляється, що доплати до пенсії будуть постійними та щомісячними. Доплата служить компенсацією за збільшення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років.

Починаючи з жовтня 2011 року жінкам стали доплачувати компенсацію за пізніший вихід на пенсію. Її розмір залежав від суми пенсії, нарахованої за віком. За кожні 6 місяців "простроченого" виходу на пенсію було призначено доплату у розмірі 2,5% від розміру нарахованої пенсії. Максимальну доплату (у розмірі 25%) отримали жінки 1961 року народження, які вийшли на пенсію у 2021 році у 60 років.

Читайте также:

  • В ЄС дали пораду Україні на випадок припинення транзиту газу Росією

  • Акції Газпрому рекордно подорожчали на тлі зростання цін на газ в Європі

  • Криза цін на газ провокує банкрутство компаній у Великій Британії: важливі подробиці читайте в нашому матеріалі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?