В Україні почав діяти закон про е-резидентство. Що про нього відомо
Категорія
Технології
Дата публікації

В Україні почав діяти закон про е-резидентство. Що про нього відомо

В Україні почав діяти закон про е-резидентство. Що про нього відомо
Джерело:  online.ua

З 1 квітня в Україні почав діяти закон про е-резидентство. Він дозволить іноземним IT-спеціалістам ставати підприємцями в Україні та сплачувати податки в держбюджет онлайн.

Джерело: Мінцифри

Що означає е-резидентство

Запуск проекту е-резидентства дозволить іноземцям:

  • у кілька кліків ставати підприємцями в Україні;

  • дистанційно управляти своєю справою за допомогою сучасних технологій;

  • підписувати документи електронним підписом;

  • дистанційно відкривати банківські рахунки та керувати ними;

  • сплачувати податки на пільгових умовах.

Е-резидентами не можуть стати підприємці, які мають дохід в Україні. Це означає, що е-резиденти надаватимуть послуги виключно іншим іноземцям.

В уряді додали, що громадяни Росії та країн, що входять у «сірий» чи «чорний» список FATF, стати е-резидентами не зможуть.

Кабмін повідомив, що наразі Мінцифри разом з НБУ, МЗС, Мін’юстом, МВС, СБУ та Державною податковою службою працюють над нормативно-правовою базою, яка дозволить запустити проект повноцінно.

Після завершення тестування плануємо залучити близько 1000 е-резидентів. Очікуємо на надання останнього дозволу від НБУ, який допоможе запустити проект повноцінно. Ідеться про можливість для е-резидентів переказувати кошти на власний рахунок за кордоном у валюті, - зазначив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?