В Україні пригрозили "зіпсувати життя" Поклонській на посаді посла РФ в Кабо-Верде
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні пригрозили "зіпсувати життя" Поклонській на посаді посла РФ в Кабо-Верде

В Україні пригрозили "зіпсувати життя" Поклонській на посаді посла РФ в Кабо-Верде
Джерело:  online.ua

Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав історію з можливим призначенням колаборантки Наталії Поклонської на пост посла Росії в крихітній африканській державі Кабо-Верде - ілюстрацією долі зрадників. Він попередив, що якщо експрокурорка Криму, яка стала однією з учасників окупації українського півострова, залишається громадянкою України, то Київ зможе їй "зіпсувати життя" на новій посаді. У команді глави Кремля Володимира Путіна виникла істерика - Кулебі загрожують ЄСПЛ і обіцяють захищати Поклонську.

Джерело: Україна 24

Коментуючи чутки про можливе призначення Поклонської на пост посла Росії в Кабо-Верде, Кулеба пояснив, що вона до цих пір може залишатися громадянкою України. Міністр сказав, що це потрібно перевірити, і якщо вона ще не вийшла з українського громадянства, то у офіційного Києва буде можливість зіпсувати їй життя.

"Треба перевірити, вона ще є громадянкою України. Якщо залишається, то тоді у нас є можливість зіпсувати їй життя. Якщо вона вийшла з громадянства України і є громадянкою Росії, то вони там можуть призначати кого завгодно і куди завгодно. Але в цілому це дуже красива ілюстрація долі зрадників. Якщо ви зміните своєї держави, то держава, заради якої ви зрадили, в даному випадку Росія, вас просто використовує і відправить в Кабо-Верде, при всій повазі до Кабо-Верде ", - прокоментував ситуацію Кулеба.

Реакція команди Путіна на заяву Кулеби про Поклонську

На захист Поклонської миттєво виступив глава Держдуми РФ В'ячеслав Володін. Член путінської партії "Єдина Росія" запевнив, що зрадницю України, захистять "від таких міністрів". Він також традиційно звинуватив офіційний Київ і в порушенні прав українських громадян, і у війні на Донбасі, і в відмові від виборів в ОРДЛО, і в проблемах з водою в окупованому Криму - хоча все це стало результатом агресії Росії проти України.

"Міністр закордонних справ України прокоментував можливе призначення нашої колеги, депутата Держдуми Наталії Поклонської послом. При цьому зробив це так, що його заяву правильно б розглянути в ЄСПЛ. А за Поклонську не хвилюйтеся. Вона громадянка Російської Федерації. Її права і свободи будуть захищені від всіх нападок. І від таких міністрів теж ", - написав Володін в соцмережі.

До коментарів Володіна приєдналася і скандально відома речниця МЗС РФ Марія Захарова. Слова Кулеби на адресу Поклонської вона назвала "кращої антирекламою українського громадянства".

"У вас ще залишилося громадянство України? У нас є можливості зіпсувати вам життя", - зухвало написала Захарова, забувши пом'янути, що це саме те, чим займається Путін вже восьмий рік щодо українців.

Призначення Поклонської на пост посла РФ в Кабо-Верде

Чутки про те, що Поклонсьу призначать послом Росії в в африканській республіці Кабо-Верде, яка знаходиться на островах Зеленого Мису в Атлантичному океані, з'явилися кілька днів тому. Сама вона не підтвердила своє призначення, але в російській Держдумі кажуть, що Поклонська раніше не виключала, що буде працювати послом.

Як відомо, зараз Поклонська є депутатом Держдуми РФ. Вона втекла до Росії після того, як перейшла на сторону Путіна під час окупації українського Криму, де вона була прокуроркою.

Республіка Кабо-Верде - невелика держава в Західній Африці, яке знаходиться в Атлантичному океані на островах Зеленого Мису. Це колишня колонія Португалії, яка отримала незалежність в 70-х роках минулого століття. Острови Зеленого Мису - це архіпелаг з 18 островів. Станом на 2020 рік населення держави складала 560 тисяч осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?