В Україні прогнозують погіршення погоди. Попередження від ДСНС
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні прогнозують погіршення погоди. Попередження від ДСНС

В Україні прогнозують погіршення погоди. Попередження від ДСНС
Джерело:  online.ua

Україну сьогодні знову накриє не зовсім зимова погода, в Укргідрометцентрі попереджають про дощі, подекуди з мокрим снігом. У деяких регіонах стовпчики термометрів сягнуть 11 градусів тепла. А в ДСНС попереджають про пориви сильного вітру.

Джерело: Укргідрометцентр, ДСНС

За прогнозом синоптиків, 4 січня де-не-де в Україні пройдуть невеликі дощі. Зокрема, йдеться про західні регіони країни, у Карпатах вночі і на північному сході — дощі з мокрим снігом.

Як на заході, так і на сході очікують пориви вітру 15-20 м/с, в Карпатах 25-28 м/с. Температура вночі 0-5° тепла, на північному сході та в Карпатах 1-6° морозу; вдень 3-8° тепла, на півдні Одещини до 11°.

Погода в Києві та області

Сьогодні вночі в Київській області місцями пройде невеликий дощ, вдень опадів не прогнозують. Температура вночі 2-4° тепла, вдень 5-7°.

Магнітні бурі у січні 2022 року

Після певного затишшя перед Новим роком, магнітні бурі знову активізовуються. Перша й дуже потужна вже відбулася в перший день січня, наступну, не менш потужну, можна очікувати 15 числа. Вона продовжиться й 16 січня і триватиме до 18 числа.

Ще один пік припадає на 20-21 січня , вона сягатиме 6-7 балів. Ця магнітна буря припадає ще й на кінець робочого тижня, тому перенести її чутливим до таких явищ людям буде особливо непросто.

Як мінімізувати вплив магнітної бурі

Спеціалісти радять за кілька днів до спалаху щонайменше дотримуватися здорового способу життя:

  • варто добре висипатися;

  •  відмовитися від кави, алкоголю, важкої їжі;

  • пити зелений чай;

  • уникати стресових ситуацій;

  • помірні фізичні навантаження також допоможуть.

Магнітні бурі — це збурення магнітного поля Землі тривалістю від кількох годин до кількох діб (від 12 до 72 або більше), викликане надходженням в околиці Землі збуджених високошвидкісних потоків сонячного вітру і пов'язаної з ними ударної хвилі. Геомагнітні бурі відбуваються в основному в високих, середніх і низьких широтах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?