В Україні різко погіршиться погода - українців попередили про небезпеку
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні різко погіршиться погода - українців попередили про небезпеку

В Україні різко погіршиться погода - українців попередили про небезпеку
Джерело:  online.ua

На Україну насуваються потужні циклони, які принесуть із собою різке погіршення погоди. З понеділка, 15 червня, у всіх областях країни очікуються грози зі шквалами та градом, в зв'язку з чим рятувальники оголосили штормове попередження. Нестійка погода з періодичними дощами протримається в Україні кілька днів, повноцінне літо повернеться в країну в другій половині наступного тижня. Точний прогноз погоди на 15-19 червня повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

"Вдень 15 червня у більшості областей грози, в південно-східній і північно-східній частинах місцями град і шквали 15-20 м/с", - попередили українців про небезпеку в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

За прогнозом синоптиків, 15 червня нестерпна спека в Україні спаде. Прохолоду принесуть з собою дощі і південно-східний вітер. У більшості областей України днем температура повітря триматиметься на позначках + 25 ... + 28°С, у західних областях + 20 ... + 27°С.

У вівторок, 16 червня, погода також буде дощовою. Грози очікуються у всіх областях, крім східних. Температура повітря опуститься ще на кілька градусів до + 24 ... + 27°С. Тільки в східних областях буде жарко і сухо +30 ... + 32°С.

У середу, 17 червня, Україна ще буде залишатися у владі циклонів. Дощі йтимуть майже по всій території країни вдень і вночі.

У четвер, 18 червня, спекотне літо повернеться в Сумську, Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку, Чернігівську, Луганську і Донецьку області. Місцями дощі з грозами пройдуть на заході та в центрі України.

У п'ятницю, 19 червня, в областях України знову очікується спека. Невеликі дощі пройдуть тільки в західних і південних областях, завдяки чому температура повітря буде помірною + 26 ... + 28°С. На решті території України +30 ... + 34°С.

Важливо відзначити, що в цілому синоптики прогнозують, що літо 2020 на Україні буде спекотним і посушливим. Аналогічний прогноз роблять кліматологи по всій Європі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні в розпал літа знову випав сніг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?